Şampiyonluğu son maçta kaçırarak profesyonel lig hayaline kavuşamayan Zonguldak Kömürspor, 15 Haziran 2013 tarihinde olağan genel kurula giderek yeni sezon öncesi değişim sinyalini resmen başlattı. Tek liste halinde yapılacak kongrede mevcut başkan Salih Demir, daha güçlü bir yönetim ve daha güçlü kadro oluşturmak için düğmeye basacak.

 

*****************

Zonguldak Kömürspor’da gündem olağan genel kurul… Geçtiğimiz sezon mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’de son maça lider giren ve son maçta şampiyonluğu Adliyespor’a kaptıran kırmızı-lacivertli takım, olağan genel kurula gidecek. Geçtiğimiz gün yönetim kurulu toplantısıyla 15 Haziran 2013 Cumartesi günü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda olağan genel kurul kararı alan Zonguldak Kömürspor’da mevcut başkan Salih Demir, yeni yönetim oluşturacak. Yeni sezon öncesi yeni bir yapılanmanın ve yönetimde değişime gideceğinin sinyalini veren Salih Demir’in tek hedefi, sadece merkezden değil ilçelerden önemli isimlerle ekonomik yönden daha güçlü bir yönetim kadrosu oluşturmak.

 

Kulüp Başkanı Salih Demir, daha önce yapmış olduğu açıklamalarda kendilerine 10 yıllık bir hedef koyduklarını ve bu sürecin sadece 2 yılını geride bıraktıklarını söylemişti. Son maçta kaçan şampiyonluğun kendilerini daha da hırslandırdığını ve pes etmeden yollarına devam edeceklerini her fırsatta söyleyen Demir, Zonguldak Kömürspor’u layık olduğu yere çıkarmak için yeni yönetimi oluşturduktan sonra hem teknik adam konusunu çözecek akabinde de transferler için kolları sıvayacak.

YA COŞKUNDERE YA YAYIN

Geçtiğimiz sezon biter bitmez, Raşit Çalık ile yollarını ayıran Zonguldak Kömürspor, öncelikli olarak teknik direktör arayışlarını hızlandıracak. Bu konu üzerinde yoğunlaşacak yönetim, geçtiğimiz günlerde gündemine aldığı Karagümrükspor’un deneyimli çalıştırıcısı Ercüment Coskundere ile temaslarını sıkılaştıracak. Alınan bilgiler arasında Ercüment Coşkundere ile anlaşılamazsa yerliye dönüş olacak ve bu isimin ise Volkan Yayın olması sanılıyor.

TRANSFERDE DÜĞMEYE BASILACAK

İç ve dış transferi ağırdan alan Zonguldak Kömürspor, yönetimin oluşmasının ardından transferde düğmeye basacak. Gizliden gizliye görüştüğü isimlere bir bir imza attıracak kırmızı-lacivertli yönetim, şampiyonluğu hedefleyecek güçlü bir kadro için önemli isimleri kadrosuna katacak.

Eren ARSLANYILMAZ