Sonuçsuz kalan darbe girişimine karşı Zonguldak futbol camiası  sessiz kalmadı

 

Futbol taban birlikleri askeri darbe teşebbüsüne karşı,  ortak bir noktada birleşti

 

DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ

 

 

 

Zonguldak’ta futbol taban birlikleri ortak bir açıklama yaparak, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimine tepki gösterdi. ASKF Başkanı Kemal Demir’in başkanlığında yapılan açıklamada ‘Demokrasinin yanındayız’ vurgusu yapıldı… ‘Devletimizin yanındayız’ mesajı verilerek, ‘Darbeye hayır’ denildi.

 

************

 

Türkiye’de 15 temmuz gecesi yapılan ve halkın iradesiyle başarısızlığa uğratılan darbe girişimi, tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak’ta ki spor camiası tarafından da lanetlendi. Ordu içinde bir gurubun Haince ve alçakça başlattığı bu kanlı girişime, Zonguldak futbol taban birlikleri sessiz kalmadı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir ve taban birlikleri ortak bir basın bildirisi yayınlayarak darbeyi kınadı.

“HAİNLERİNE GEREKEN CEVAP VERİLMİŞTİR”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, taban birlikleri ile ortak yaptığı basın açıklamasında 15 temmuz’da yapılan darbe girişimlerini kınadıklarını söyleyerek; “2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletini Anayasasını Meclisini Hükemetini fes ederek ülkemizi ele geçirip halkımızın özgür iradesini yok saymaya yönelik haince bir saldırıya şahit oldu. Yüce Milletimiz dünyaya örnek olacak, emsali bulunmayan direnişiyle Emniyetimizle birlik olarak darbe yapmaya teşebbüs eden vatan hainlerine gereken cevabı vermiştir.Ülkemize, devletimize, milletimize, meclisimize ve hükümetimize tuzak kuran bu hainler, tuzak kuranlara karşı en iyi kuranın Yüce Allah olduğunu milletimizin ne denli vatansever ve basiretli olduğunu vatan konu olduğunda canını feda etmekte zerre tereddüdünün olmadığını ve olmayacağını unutmuşlardır”

“DARBEYİ LANETLİYORUZ”

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve taban birlikleri olarak ülkemize milletimize devletimize meclisimize ve hükümetimize kasteden hainler ve teröristler ihanetlerinin karşılığını yüce milletimizden almışlardır. Yaptıkları ihanetin hesabını Yüce yargımız önünde verecekler ve bedelini fazlası ile ödeyeceklerdir. İhanet ülkemizin huzur ve sükunetine büyük darbe vurmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapılacak her türlü ihanete ve hainlere hak ettikleri karşılığı ve cevabı Çanakkale’de olduğu gibi nasıl vermiş isek bundan sonra da aynı şekilde vermeye devam edeceğiz.Bizler Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve taban birlikleri olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti devletine Anayasasına ihlale, meclisini ve hükümetini fesh ederek ülkemizi ele geçirerek millet iradesini yok saymaya yönelik haince plan kuran ve kurdukları hain planın uygulamaya kalkan ve onlara yardım edenleri kim ne olursa olsunlar lanetliyoruz. Bu uğurda canını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza Acil şifalar diliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm hain ve ihanet şebekeleri karşısında yüce milletimiz ile birlikte bizleri bulacaktır” dedi.

 Emre Can BAYRAM

 

 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığında gerçekleşen basın açıklamasına, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı Metin Cevahir, Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği  Zonguldak Şube Başkanı Nurettin Demir, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna katıldı.