Bölgesel Amatör Lig’de 2015-2016 sezonunun fikstürü belli oldu. Buna göre 8’inci Grupta Zonguldak’ı temsil eden Kdz. Ereğli Belediyespor ile Kilimli Belediyespor sezonun ilk haftasında karşılaşacak. Mücadele 20 Eylül Pazar günü Ereğli Belediyespor’un ev sahipliğinde oynanacak.

 

 

***********

 

Bölgesel Amatör Lig’de grupların ve statünün açıklanmasının ardından fikstür çekimi heyecanı yaşandı. Bu sezon 12 grupta oynanacak Bölgesel Amatör Lig fikstür çekimi dün  İstanbul'da yapıldı. TFF'nin Beykoz Riva'da bulunan merkezindeki Orhan Saka Konferans Salonu'nda düzenlenen kura törenine, TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi, Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez, Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan, TFF Amatör Kurul üyesi Fahrettin Eserdi, 157 BAL takımının temsilcileri ile ASKF Başkanları katıldı.

İSTANBUL TAKIMLARI BELİRLENDİ

Fikstür çekimi öncesi, Zonguldak’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek Kdz. Ereğli Belediyespor ile Kilimli Belediyespor’un grubunda yer alacak 5 İstanbul takımı belirlendi.  Buna göre temsilcilerimiz  İstanbul’dan  Dikilitaşspor, Halide Edip Adıvarspor, Levent spor, Paşabahçe spor  ve Vefaspor ile 8’inci grupta mücadele edecek.

İLK HAFTA DERBİ HEYECANI YAŞANACAK

İstanbul takımlarının belirlenmesinin ardından fikstür heyecanı yaşandı. Yapılan kura çekimi sonrası, Kilimli Belediyespor ile Kdz. Ereğli Belediyespor sezonun ilk haftasında mücadele edecek. 20 Eylül Pazar günü oynanacak karşılaşmaya Kdz. Ereğli Belediyespor ev sahipliği yapacak.

İşte 8’inci grup:

Sakarya: Karasuspor, Serdivanspor, Kocaalispor
Düzce: Akçakocaspor, Düzce Beyköyspor
Bartın: Bartınspor
Bolu : Yeniçağspor
İstanbul: Dikilitaşspor, Halide Edip Adıvarspor, Levent spor, Paşabahçe spor  ve Vefaspor

 

 

Statü şöyle;

BAL'da 12 grup birincisi statüde belirlendiği şekilde play-off turuna yükselecek. Bu turda oluşan 6 eşleşme tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanacak ve galipler Spor Toto 3. Lig'e yükselecek. Bu turda mağlup olan 6 takım bir kez daha statüye göre eşleştirilecek ve yine tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak 3 eşleşmenin galibi Spor Toto 3. Lig'e çıkacak son 3 takımı oluşturacak.