Derbiye kar engeli… Bölgesel Amatör Lig 10’uncu Grup’ta ‘Zonguldak Debisi’nde karşılaşacak Kömürspor ile Kilimli Belediyespor maçı Zonguldak’ta ki yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi. Orta Hakem Safa Yılmaz, ‘Saha ve hava şartları futbola müsait’ değil açıklamasıyla karşılaşmayı tehir etti.

 

*******

Zonguldak’ta Geçtiğimiz Cuma akşamı Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışı, futbolu felç etmeye devam ediyor. Zonguldak’ta amatör futbolu etkisi altına alan kar yağışı, Bölgesel Amatör Lig 10’uncu Grup’ta oynanması gereken ‘Zonguldak Derbisi’ni de etkiledi. Dün Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda saat 13.30’da başlaması gereken Zonguldak Kömürspor ile Kilimli Belediyespor karşılaşması yoğun kar ve fırtına nedeniyle orta hakem Safa Yılmaz tarafından ertelendi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın zeminin yaklaşık 10-15 santimetre karla kaplanması derbi karşılaşmasının ileri bir tarihe ertelenmesine neden oldu. Orta hakem Safa Yılmaz, karşılaşma öncesi zeminde incelemelerde bulundu. Saha çizgilerinin olduğu yeri temizleten Yılmaz, ardından yardımcılarıyla birlikte odasına girdi.  Maç saati  zemini son kez kontrol eden  Safa Yılmaz, topla zemini kontrol etti. Sahanın her bir köşesini futbol topuyla inceleyen orta hakem, zeminin karla kaplı olduğunu ve maçın oynanmasının zor olduğunu söyleyerek derbiyi ertelediğini açıkladı. Zeminden karın temizlenmesi halinde maçı oynatmayı düşündüğünü söyleyen Yılmaz, “Ancak, zeminde kar temizleme çalışmaları olmadı. Bu nedenle saha ve aynı zamanda hava şartları futbola müsait değil. Karşılaşma ileri bir tarihi ertelendi” açıklamasını yaptı.

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

Orta hakem Safa Yılmaz, maç öncesi karla kaplı zemini inceledi. Ardından maç saati sahayı tekrar kontrol eden Yılmaz, topun zeminde sekmemesi nedeniyle maçı erteledi.

 

**Derbi karşılaşmasını izlemeye gelen taraftarlar maçın ertelendiğini öğrenince stattan ayıldı

 

**Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve yönetim kurulu üyeleri hakem kararını sabırsızlıkla bekledi

 

***Taraftarlar, iki takım futbolcularını ısınma öncesi yanlarına çağırdı

 

 

***Kar, her ne kadar futbola gölge düşürse de, iki takım arasında ki dostluk görüntüleri içleri ısıttı.

 

*** Futbolcular,  kartopu oynayıp yağan karın tadını çıkardılar

 

 

***Stat görevlileri, saha çizgilerinin belli olması için kar kürüdü

 

Liderlik el değiştirdi

Zonguldak Kömürspor-Kilimli Belediyespor maçının ertelendiği 10’uncu Grup’ta kırmızı-lacivertlilerin en yakın takipçileri Büyükçemecespor ile Çatalcaspor haftayı 3’er puanla kapattı.  İnegöl deplasmanından 2-1’lik galibiyetle dönen Büyükçekmecespor 26 puanla liderliğe yükseldi. Çatalcaspor ise Körfez Hereke’yi 2-1 yenerek 25 puanla haftayı 2’nci kapattı. Bir maçı eksik Zonguldak Kömürspor, 25 puanda kalarak 3’üncü oldu.

 

TOPLU SONUÇLAR

 

Zonguldak Kömürspor-Kilimli Belediyespor: Tehir

Sultangazispor-Kozlu Belediyespor: 1-0

Körfez Hereke-Çatalcaspor: 1-2

İnegöl-Büyükçekmecespor: 1-2

Kartepe Suadiye-Çayırova: 1-0

Gebzespor-İzmit Belediyespor: 1-0

Kestel Belediyespor-Yenişehir Bld: 8-1