Tenis sporunu sevdirmek ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Tenis İl Temsilciliği tarafından ‘okullarda tenis projesi’  kapmasında Uzun Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri tenisle buluştu. Uzun Mehmet Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Tenis İl Temsilciliğine atanan Murat Hut, hedeflerinin tenisi en geniş ve en genç kitlelerle yaymak olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİLER TENİSLE BULUŞTU

Türkiye Tenis Federasyonu’nu tarafından tenis branşını daha geniş kitlelere yaymak için başlattığı okullarda tenis projesi kapsamında  Zonguldak İl Temsilciliği harekete geçti. Bu konuyla ilgili ilk çalışma Tenis İl Temsilciliğine yeni atanan Uzun Mehmet Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Murat Hut’tan geldi. Tenis Federasyonu’nun isteği doğrultusunda Tenis İL Temsilcisi Murat Hut ve Tenis Milli takım sporcusu Mustafa Kundakçı Uzun Mehmet Anadolu Lisesi’nin bahçesinde etkinlik düzenlendi. Zonguldak’a ilk kez yapına bu etkinlikte öğrenciler raketleri ellerine alarak,  Murat Hut ve Mustafa Kundakçı ile mini bir maç yaptılar. Eğlenceli anların yaşandığı bu etkinlikte zaman zaman Uzun Mehmet Lisesi öğretmenleri de katıldı.

AMACIMIZ TENİSİ EN GENİŞ VE EN GENÇ KİTLELERE YAYMAK

Türkiye Tenis Federasyonu’nun okullarda tenisi yaymaya yönelik projesi kapmasında bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Tenis İl Temsilcisi Murat Hut, “Federasyon özellikle İlköğretim düzeyinde bu tip etkinliklerin düzenlemesi için projeler üretiyor. Biz Zonguldak’ta ilk kez Uzun Mehmet Anadolu Lisesi’nde bu etnikliğe başladık. Zaman içerisinde diğer okullarda yapmaya çalışacağız. Amacımız tenisi en geniş ve en genç kitlelere ulaştırmak. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural’ın bu şekilde talimatları var, Federasyon bu konuda bize önemli destek veriyor. Bu konuda İl Temsilcilerine verilen görevler arasında tenisi daha geliş kitlelere yaymak yer alıyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Dünya sıralamasında ilk 100’e 2 kız, 2 erkek sporcunun yer almasını sağlamayı hedefliyoruz. Zonguldak’ta tenis branşının gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Ligde mücadele eden bir spor Kulübümüz yer almıyor. İlk hedefimiz bu doğrultuda bir çalışma yaparak kulüp bünyesinde müsabakalara katılmaları sağlamak istiyoruz. Özellikle okullar arası müsabakalar çok az düzeyde. Katılım sayısını arttırarak daha fazla turnuva yapmaya çalışacağız. Hazırda olan kulüpleri aktif hale getireceğiz. Bunun da temelinde kaliteyi arttırmak yatıyor. 

“TENİSİ HAREKETLENDİRECEĞİZ”

Zonguldak’tan geçmiş yıllarda Milli takım düzeyinde sporcular çıkartan bir kentti. Son 15-20 yıllık durağan bir dönem var. Bunu biz hareketlendirmek için çaba harcıyoruz.

Bunu da tenisi tanıtarak başlayacağız, tenis şuanda Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da zengin sporu ulaşılmaz bir branş olarak görüşmekte halen.

Oysaki çok basit, minimum 45-50 TL’den başlayan raketlerle bu işe başlanılabiliyor. Bu sporcu yapmak için sadece iki kişi yeterli. İki raket, bir top ve fileyle beraber bu aktiviteye katılabilirler. Zonguldak’ın adına yarışan yetenekli sporcular yetirmek. Bu konuda tenis camiasının ve tenise gönül vermiş insanların yardımlarını bekliyoruz. Çok değerli antrenörlerimiz var kentte, onların özverili katkılarıyla olabilecek bir iş dedi.