Büyük bir başarıya imza atarak Kastamonu’da düzenlenen Genç Erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonası finallerinde mücadele eden ancak guruptan çıkma şansını son maçta kaybeden Sanat Teknik Gençlikspor’un Antrenörü Kıvanç Çeküç, son 16 takım arasında olmalarının bile müthiş bir şey olduğunu belirterek “Bu başarıyı gelecek yıllara da taşıyacağız” dedi.

 

*************************

 

Geçtiğimiz hafta başında Kastamonu’da startı verilen Genç Erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonası’nda Zonguldak’ı gururla temsil eden Sanat Teknik Gençlikspor, A Grubu’nda İstanbul Anafen Koleji, Ankara Çankaya Belediyesi ANKA ve Sakarya Büyükşehir Belediyespor gibi güçlü takımlara karşı verdiği mücadeleyi sona maça kadar sürdürdü. Son maçta Çankaya Belediyeye karşı aldığı yenilgiyle gruptan çıkamayan temsilcimiz, Türkiye’de son 10 takım arasına girdi. Grup maçları, çeyrek ve yarı finalleri başarıyla geçerek adını finallere yazdıran Sanat Teknik Gençlikspor’un Antrenörü Kıvanç Çeküç, finalleri değerlendirdi. Elenmelerinin tamamen tecrübesizlikten kaynaklandığını belirten Çeküç, ilerleyen yıllarda daha büyük başarılar elde edeceklerini söyledi.

“16 TAKIM İÇİNDE OLMAMIZ BİR MÜTHİŞ”

Sanat Teknik Gençlikspor’un genç antrenörü Kıvan Çeküç, finallerde mücadele etmesinin bile önemli olduğunu belirterek, “19 yaş kategorisinin oynadığı bir şampiyonda 16 yaşında 3 oyuncumuz vardı geri kalan oyuncularımız 17 ve 18 yaşlarındaydı. Bunlara rağmen Türkiye’de ilk 10 girdik. 2 senedir Zonguldak’ta görev yapıyorum. 1,5 senedir de bu çocuklarla ulaşabildiğimiz en iyi yere geldik. Benim için güzel olan da bu. Türkiye Şampiyonalarına kulüp bazında çıkılmayalı uzun zaman olmuştu. En son benim zamanında olmuştu. Bende yıldızlar kategorisinde mücadele etmiştim. Gençlerde bu başarı 12 yılı aşkın süredir ya ilktir yada ikincidir. Bizim son 16 içinde olmamız bile müthiş bir şey” dedi.

“TECRÜBE FARKINDAN ELENDİK”

Şampiyonada ki atmosferin inanılamaz olduğunu belirten Çeküç, elenmelerini ise tecrübesizlikten kaynaklandığı söyleyerek, “Şampiyonada rakiplerimiz yılda en az 200 maç oynadılar. Biz ise 50 maçı zor yapıyoruz. Böyle bakıldığında onların 200 maç tecrübesi, bizimde 50 maç tecrübimiz var. Aradaki fark işte bu. Çankaya Belediye maçında 57’inci dakikaya kadar maçı berabere götürdük. 23-23 berabere idik. Sonrasında tecrübesizlikten hatalı bir ceza aldık. Ondan sonra fark çıktı ve maçı kaybettik. Sonuçta Ankara takımına yenildik. Ankara ve İstanbul takımları hentbolda tecrübeli olan ekipler. Biz onlarla baş etmeye çalışıyoruz. Maçta ezilmedik. Ve turnuvada güzel oldu bizim adımıza. Bu başarıların devamı gelsin diye de uğraş vereceğiz. Başarıyı bununla sınırlamayacağız. Okul takımı bazında da takımı en körü yarı finallere kadar götürmeyi hedefliyorum. Endüstri Meslek Lisesi hentbolda ses getirmesine rağmen 8-9 yıldır başarı sağlayamadı. Biz bu başarıyı getireceğiz” dedi.

“İLERLEYEN YILLARDA DAHA BÜYÜK BAŞARILAR HEDEFLİYORUZ”

Gelecek yılki planlarını söyleyen Kıvanç Çeküç, “Yıldızlarda yarı finallerde elendik. Yıldızlarda bu sene yapamadığımız finalleri gelecek yıl yapacağız. Gençlerde de öyle. Gençlerde ve yıldızlarda önümüzdeki yıl yine bu oyuncularımla ilk 5’e girmek istiyorum. Gençlerde bu sene ilk 10’un içine girebildiysem seneye ilk 8 ve ilk 5 diye yukarı gitmesi lazım. Takımda 10 tane oyuncum 1997 doğumlu. Ben buna seviniyorum. İlerleyen yıllarda daha büyük başarılar gelmesi ve tecrübe kazanmaları adına önemli olduğunu söyleyebilirim.

“SPONSORLUK DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR”

Zonguldak’ta hentbolun ayağa kalması açısından sponsorluğun gerekli olduğunu söyleyen Çeküç, “Gerekli yerlerden arabaydı mazottu alıyoruz ama bunlarda zamanla tükenecek. Sponsorluk ve reklam çok gerekli. Bunda öncülük edecek birilerinin olması lazım. Zamanında hentbolu bu anlamda çürütmüşler. Destek olanları ters düşürmüşler. Şimdilerde sıcak bakılmamasının nedeni bu. Biz olduğumuz gibi yaklaşıyor ve her şeyin çocuklar için olduğunu söylüyoruz. Bizler çocukların geleceği için uğraşıyoruz. Lig takımımı kurmamda ki neden bu gençler içindi. Aşağıda oynayan 1997-96 ve 95 doğumlular için yaptık. Seneye devam edecek. Maddi olarak çok büyük sıkıntılar var ama bu çocuklar için zorlayacağız yapacak başka bir şey yok. Bu kategorilerde başarı istiyorsak lig takımının olması lazım. O maçlarda ayrı bir tecrübe kazanıyorlar” ifadesini kullandı.

Eren ARSLANYILMAZ

 

Öte yandan minikler Zonguldak İl Birinciliğinde şampiyon olması kuvvetle ihtimal olan Sanat Teknik Gençlikspor, maddi imkansızlıktan ötürü Türkiye Şampiyonası’na gidememe durumu ile karşı karşıya