Zonguldak Kömürspor’un  iç saha karnesi oldukça iyi… Kırmızı-lacivertli takım, 15 maçtır sahasında yenilmediği gibi, söz konusu bu maçlarda kalesinde 4 gol gördü.
Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta Play-Off mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, 30’uncu haftada sahasında Niğde Belediyespor’u 2-0 yenerek, evindeki yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı. Bu sezon ligde iç saha performansıyla dikkat çeken kırmızı-lacivertli takım, aynı zamanda evinde Türkiye Profesyonel Ligleri’nin en az gol yiyen takımı oldu. Zonguldak Kömürspor, bu sezon ligde kendi evinde oynadığı 15 maçta kalesinde sadece 4 gol gördü.

DEVLERİ SOLLADI
Türkiye Profesyonel ligleri baz alındığında Zonguldak Kömürspor iç sahadaki performansıyla tüm takımları geride bıraktı. Evinde oynadığı 15 maçta kalesinde 4 gol gören Zonguldak Kömürspor,  Süper Lig, PTT 1’inci Lig, 2’nci ve 3’üncü Lig’deki tüm takımları sollayarak, en az gol yiyen takım sıralamasında zirveye adını yazdırdı.Süper Lig’de Fenerbahçe ve Başakşehir 10 golle en az gol yiyen takımlar olurken, 12 golle Sivasspor, 15 golle Beşiktaş ve 17 golle Galatasaray sıralanıyor.
PTT 1’inci Lig’de Kayserispor 8, Adana Demirspor ve Osmanlıspor 9’ar gol, 2’nci Lig’de Yeni Malatyaspor ile MKE Ankaragücüspor 8’er gol, 3’üncü Lig’de İstanbulspor, Eyüpspor, Sivas 4 Eylül Belediyespor 7’şer ve Kahramanmaraşspor ise 8 gol yediler.
3 MAÇTIR KALESİNİ GOLE KAPATTI15 maçta kalesinde 4 gol gören, Zonguldak Kömürspor, üst üste oynadığı 3 maçta da kalesini gole kapadı. Kırmızı-lacivertli takım Kırıkhanspor,  İstanbulspor ve Niğde Belediyespor maçlarında gol yemedi.  Zonguldak Kömürspor,  sadece Çatalcaspor (1-1), Şekerspor (1-1), Gaziosmanpaşaspor (3-1) ve Darıca Gençlerbirliği (1-1) maçlarında kalesinde gol gördü. Kırmızı-lacivertli takım yediği 4 gole karşılık 22 gol kaydetti.

Eren ARSLANYILMAZ

 Zonguldak Kömürspor’un iç saha karnesi:

10 galibiyet-5 Beraberlik

Yediği: 4

Attığı: 22

Zonguldak Kömürspor-Batman Petrol: 1-0

Zonguldak Kömürspor-Çorum Belediyespor: 0-0

Zonguldak Kömürspor-Kızılcabölükspor: 2-0

Zonguldak Kömürspor-Tire 1922: 3-0

Zonguldak Kömürspor-Manavgatspor: 1-0

Zonguldak Kömürspor-Adliyespor: 1-0

Zonguldak Kömürspor-Çatalcaspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Şekerspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Gaziosmanpaşaspor: 3-1

Zonguldak Kömürspor-Bursa Nilüferspor: 0-0

Zonguldak Kömürspor-Trabzon Akçaabat: 3-0 (H)

Zonguldak Kömürspor-Darıca Gençlerbirliği: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Kırıkhanspor: 1-0

Zonguldak Kömürspor-İstanbulspor: 2-0

Zonguldak Kömürspor-Niğde Belediyespor: 2-0