Devrek Belediyespor, yapılanmaya gidiyor

Takımın önümüzdeki sezon kadrosunda oyuncu eksikliği yanı sıra mali durumu konusunda sıkıntıların yaşanması yöneticileri harekete geçirdi.

Devrek Belediye Spor’a Almanya’dan maddi katkı sağlamak amacı ile

harekete geçen işadamları ve yöneticiler, Devrek Belediye Spor’un başkanlığını yürüten Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’yi makamında ziyaret ederek takımın içinde bulunduğu sıkıntıları masaya yatırdılar.

Mevcut yönetimin biran önce kongre kararı alarak yönetimde değişime gidilmesi ve takım kadrosunun yeni futbolcular ile güçlendirilmesinin yanı sıra Kulübün Almanya’da yaşayan yaklaşık 80 bin dolayında Devrekli gurbetçinin desteğini alması gibi konular konuşuldu.

Kulüp adına Almanya’da temsilcilik açılarak makul aidatlarla Devrekli gurbetçi işadamlarından elde edilecek maddi katkılar yanı sıra Alman amatör liglerde top oynayan gençlerden nasıl yararlanılır, takıma kazandırılır ? konuları üzerinde istişare yapıldı.

BAŞKAN: SIKINTIYA DÜŞECEĞİZ

Takımın profesyonel durumda olmadığını belirten Başkan Semerci, giderlerin karşılanması için her yıl 100 bin Avro’ya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “bunun bu meblağ ile de çözüleceğini zannetmiyorum. Hükümet Belediye gelirlerini kısıtlamaya giden bir kararname ile Belediye gelirlerini kontrol altına aldı. Şimdiye kadar kendi imkanlarımız ile ayakta durduk. Gelecek yıl takıma giderler konusunda katkı sağlamakta sıkıntıya düşeceğiz. Takıma geçmişte yaptığımız yardımları yapabilme imkanlarımız olmayacak. Yurtdışından vatandaşlarımızın destek takımın yükünü hafifletir ” dedi.

Öte yandan İstanbul’da Avukatlık yapan Yalın Damatoğlu ve Almanya’dan gelen işadamı Seyhan Yalçın, Metiner Çeribaş’ın da aralarında bulunduğu heyet, İstanbul’da bir araya geldi. Çeribaş görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini belirterek,” Zonguldak Kömürspor’un yapamadığını Devrek Belediye Spor’da gerçekleşecek. Buna yürekten inanıyoruz. Çok güzel gelişmeler var.” dedi.