Bölgesel Amatör Lig baraj maçında Cumartesi günü Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadyumunda Kozlu Belediyespor ile Devrek Belediyespor karşı karşıya geldi. Devrek Belediyespor, Kozlu Belediyespor’u 3-0 yenerek Bölgesel Amatör Ligine yükselmenin sevincini yaşadı. Kozlu Belediyespor ise Süper Amatör Ligine düşmenin üzüntüsünü yaşadı.

Kilidi Orhan Veli açtı

Maça etkili başlayan Kozlu Belediyespor ilk dakikalardan itibaren gol için yüklense de yakaladığı gol pozisyonlarını bir türlü değerlendiremedi. Öne geçme çabası içine giren Devrek Belediyespor, 35’inci dakika da Orhan Veli’nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı başka gol olmayınca Devrek Belediyespor soyunma odasına 1-0 önde girdi. Devrek Belediyespor’un Kozlu Belediyespor’u 3-0 yenerek Bölgesel Amatör Lige yükselmesinin ardından, Devrek Belediyespor camiası büyük sevinç yaşadı. Maçın ardından Devrek Belediyespor, Kulüp Başkanı Mustafa Karaelmas, soyunma odasına girerek, teknik direktör Serkan Baknoğlunu ve oyuncuları tebrik etti.

İkinci yarı gol yağdı

Maçın ikinci yarısında iki takım da saç baş yolduracak pozisyonlar buldu. Kozlu Belediyespor beraberlik golü için yüklense de bir türlü sonuç alamadı. Devrek Belediyespor, 88’inci dakika da Ali Soykan’ın müthiş frikik golüyle 2-0 öne geçti. Golün ardından farkı arttırma çabası içine giren Devrek Belediyespor, 89’uncu dakika da Orhan Veli tekrar sahne alarak durumu 3-0 getirdi. Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmayınca Devrek Belediyespor, Bölgesel Amatör Lige yükselmenin sevincini yaşadı. Diğer taraftan Süper Amatör Lige düşen Kozlu Belediyespor’lu oyuncular ise göz yaşlarına hakim olamadı.

Tribünden gelen çakmak, kaş yardı

Maçın 88’inci dakikasında Devrek Belediyespor’un atmış olduğu ikinci gol sonrasında, Kozlu Belediyespor taraftarları hake tepki göstererek, sahaya pet şişe ve çakmak attı. Kozlu Belediyespor’lu taraftarların atmış olduğu çakmak, Devrek Belediyespor’lu oyuncu Aytunç Topaloğlu’nun kaşını yardı. Ardından maçın hakemi, kaşı yarıllan, Aytunç'a tribünlere gösterdi tepki nedeniyle kırmızı kart verdi. Kısa süreliğine süren tepki polislerin müdahalesi sonrasında büyümeden engellendi.

Emre Can BAYRAM