500 kişilik Devrek Spor Salonu’nun temel atma töreni, Vali Mustafa Tutulmaz, milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, ilçe Kaymakamı Ümit Altay ve protokol üyelerinin katılımıyla pandemi kuralları çerçevesinde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Müdürlüğünün yatırım projeleri konusunda bilgi sundu.

Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’da temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ‘’Devrek ilçemizden değerli sporcular yetiştiğini vurgulayarak, ilimiz genelinde ve Devrek ilçemizde yapılan spor tesislerinin pek çok başarılı sporcu yetişmesine vesile olacağını belirtti, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz’da “İlimiz ve ilçelerimizde devam eden spor salonlarımız, yüzme havuzlarımız, gençlik merkezlerimizle ilimiz, sporun önemli altyapısının büyük ölçüde tamamlandığı illerden birisi haline gelecektir.

Yapılan bu tesisler gençliğimizedir,geleceğimizedir. Sporla kendini geliştiren bireyler, çevresiyle çok daha fazla uyumlu, birbirini anlayan, kendine güvenen, topluma faydalı olan kişilerdir. İlimizde sadece spor alanında değil başka önemli yatırımlar da yapılmaktadır. İlimizin her yerinde bir şantiye hareketliliği görülmektedir. Önümüzdeki süreçte bu yatırımlar ilimizi, ülkemizin gözde şehirlerinden birisi haline getirecek, Filyos Limanı’nın devreye girmesiyle de bu bölge kalkınmanın ve sanayinin önemli merkezlerinden birisi olacaktır. Bu vesileyle yatırımlarımızın ilimize gelmesine vesile olan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesildi, Vali Tutulmaz ve milletvekillerimiz tarafından butona basılarak spor salonunun temeli atıldı.