Önce Zonguldak Kömürspor, sonra Kestel Belediyespor’a yenilen, buda yetmezmiş gibi 5 futbolcusu kadro dışı kalan Kozlu Belediyespor, aradığı huzuru Gebze karşısında buldu. Gökhan Dereli’nin dublesine Ali Cemal ve Uğur ile cevap veren Kozlu Belediyespor mücadeleden 4-2 galip ayrılarak karabulutları dağıttı.

 

***********

 

Kozlu Belediyespor yeniden doğdu… Üst üste yaşadığı puan kayıplarına 5 futbolcusunun kadro dışı kalmasıyla şok olan yeşil-beyazlı takım, Gebezespor’u 4-2 yenerek rahat bir nefes aldı.

 

GÖKHAN DERELİ FARK YARATTI

Zirveden kopmamak ve moral kazanmak isteyen Kozlu Belediyespor, 10’uncu haftada Gebzespor’u sahasında konuk etti. Taraftarın ilgi göstermediği karşılaşmada maça arzulu başlayan Kozlu Belediyespor, kendi futbolunu sahaya yansıttı. İlk haftalardaki oyununu ortaya koyan yeşil-beyazlılar, ayağa paslarla ve kanat ataklarıyla gol ardı. Nitekim aradığı gol kanat organizasyonuyla geldi. Uğur’un sağ kanattan ortasına iyi yükselen Berkan’ın kafasında topu çizgide tamamlayan Gökhan Dereli skoru 1-0’a getirdi.

Golle rahatlayan Kozlu Belediyespor, 32’de farkı 2’ye çıkardı. Gelişen atakta savunma arkasına sarkan Uğur’a faul yapan Gebzeli Yusuf, bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle orta hakem Mutlu Dalbudak tarafından kırmızı kart gördü. Faul sonrası kullanılan frikikte Gökhan Dereli klas bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: (2-0) Bu  gol aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

GOLLER İKİNCİ YARI YAĞMUR GİBİ GELDİ

İkinci yarıda da etkili olan taraf Kozlu Belediyespor, 49’uncu dakikada Ali Cemal’in golüyle skoru 3-0’a getirdi. Konuk takım Gebze’de Garip 54’üncü dakikada attığı golle farkı ikiye indirdi: (3-1) Kozlu 10 kişi oynayan rakibi karşısında dakikalar 61’i gösterdiğinde Uğur’la farkı yine üçe çıkardı: (4-1) Farkı açan Yeşil-beyazlılar eksik oynayan rakibi karşısında rehavete kapıldığı anda kalesinde bir gol daha gördü. 83’üncü dakikada Samet skoru 4-2’ye getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadeleyi Kozlu Belediyespor 4-2 kazandı.

Haftayı galibiyetle kapatan Kozlu Belediyespor puanını 16 yaptı ve 2 basamak birden yükselerek 7’inci sırada kendinde yer buldu.

Eren ARSLANYILMAZ

 

Sahada Pitbull var

 

12’de takipçiliğini 32’de frikikten klasını konuşturan Gökhan Derli, haftalar süren gol orucunu da bozmuş oldu. Dereli ayrıca gol sevinciyle Galatasaray’ın Brezilya’lı orta sahası Felipe Melo’yu hatırlattı. Dereli, attığı 1’inci gol sonrası Melo ile özdeşleşen ‘Pitbull Sevinci’ yaptı.

 

 ‘Garip’ tesadüf!

Kozlu Belediyespor-Gebzespor karşılaşmasında ilginç bir detay ortaya çıktı. Kozlu Belediyespor’un sağ kanat oyuncusu Ali Katırcı ile Gebze’nin sağ beki Garip Katırcı’nın ağabey-kardeş oldukları öğrenildi. Bu durum sonrası iki kardeş objektiflere poz verdi. Kozlu’da performansını asistle süsleyen Ali Katırcı’ya nispet yapan kardeşi Garip Katırcı, takımın ilk golünü kaydetti.

 

STAT: Kozlu

HAKEMLER: Mutlu Dalbudak **,Ömer Faruk Tarakçı **, Revan Demirtaş **

KOZLU BELEDİYESPOR: Seyhun **, Ali Katırcı ***, Gökhan Zülfikaroğlu ***, Eyüpcan ***, Rıdvan ***, Onur **, Uğur ***, Şaban **(Dk. 63 Mert *), Berkan ***, Ali Cemal **(Dk.90 Fatih), Gökhan Dereli ***(Dk.65 Cüneyt *)

GEBZESPOR: İbrahim Koç *, Şener**), Yusuf(**), Mehmet(*), Yılmaz(**), Hakan*(Dk.81 Bora*), Muhammer(**), Garip Katırcı **, Yücel *(Dk.74 Samet *), Ali *(Dk.53 Oğulcan *), Yüksel Güleç *

KIRMIZI KART: Dk.32 Yusuf (Gebzespor)

GOLLER: Dk.12-33 Gökhan Dereli, Dk.49 Ali Cemal, Dk.61 Uğur (Kozlu Belediyespor), Dk.54 Garip Katırcı, Dk.83 Samet (GEBZESPOR)

 

 

Toplu sonuçlar

Yenişehir Bld.-Zonguldak Kömürspor: 0-2

Kozlu Bld.-Gebzespor: 4-2

Kilimli Bld.-Kartepe Suadiye: 1-1

Çatalcaspor-Sultangazispor: 1-1

Büyükçekmece-Körfez Hareke: 1-0

İzmit Bld-Kestel Bld: 1-1

Çayırovaspor-İnegöl: 1-1