Zonguldak Kömürspor ile İstanbulspor 2 yıl öncenin rövanşına çıkacak

 DÜELLODA 5. RAUND

RÖVANŞ

 Zonguldak Kömürspor  ile İstanbulspor,  3’üncü Lige mücadele ettikleri 2014-2015 sezonunda tam 4 kez karşı karşıya geldi. Ligde oynanan 2 maçta rakibine karşı galibiyette üstünlük kuran Zonguldak Kömürspor, Play-Off’ta ki 2 maçta İstanbulspor ile berabere kalmıştı. 2 yıl önce hiç kaybetmediği İstanbulspor’a Play-Off maçında dramatik bir şekilde elenen kırmızı-lacivertli takım, Pazar günkü mücadeleye rövanş gözüyle bakıyor

 *****************************

 Pazar günü sahasında İstanbulspor’u konuk edecek Zonguldak Kömürspor, bu zorlu maça ayrı bir motive ile hazırlanıyor. Kırmızı-lacivertli takım ligin iddialı takımı olan İstanbulspor ile 2 yıl öncesinin rövanşına çıkacak. 2014-2015 sezonunda iki takım 3’üncü Lig’de karşı karşıya gelmişti. Zonguldak Kömürspor,  Normal sezonda 2, Play-Off’ta 2 olmak üzere toplam 4 maçta karşılaştığı İstanbulspor’a karşı galibiyet sayılarında üstünlüğü bulunsa da, rakibine elenmekten kurtulamamıştı. Normal sezonda oynanan 2 maçta Zonguldak Kömürspor, 1 galibiyet alırken diğer maç berabere sonuçlandı. Play-Off2ta oynanan 2 maç ise beraberlikle sonuçlanıştı.

2 SEZON ÖNCE İSTANBULSPOR’A HİÇ KAYBETMEDİ

Zonguldak Kömürspor, 2014-2015 sezonunda  İstanbulspor’a karşı ligde ki ilk maçını deplasmanda oynamış mücadele 1-1 eşitlikle sona ermişti. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın ev sahipliğinde oynanan sezonun ikinci maçında Zonguldak Kömürspor İstanbulspor’u 2-0 mağlup etti. Normal sezonda bir galibiyet ve bir beraberliğin yaşandığı Zonguldak-İstanbul düellosu Play-Off’a taşındı. 2’nci Lig çıkmak isteyen iki takımın Play-Off yarı final maçları 0-0 ve 1-1’lik sonuçlarla bitmiş bu skorlar İstanbulspor’a yaramıştı.

DRAMATİK MAÇ

Zonguldak Kömürspor,  Ligde bir kez yendiği İstanbulspor ile Play-Off’ta karşı karşıya geldi. 14 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul’da oynanan mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi. Play-Off yarı final rövanş maçı 19 Mayıs tarihinde Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynandı. 0-0’ın rövanşında Emrah Ergür’ün golüyle öne geçen kırmızı-lacivertli takım önce 10 kişi kaldık sonrasında kalesinde bir gol gördü. 1-1 beraberlikle girilen Maçın son bölümlerinde Zonguldak Kömürspor galibiyeti ve turu getirecek penaltı kazandı. Topun başına geçen Mert Caymaz, topu direğe nişanlayarak penaltıyı kaçırdı. 1-1 biten maç sonunda İstanbulspor, finale ardından da 2’nci Lige çıkmıştı.