3 yıl önce başladığı atletizm sporunda her geçen yıl çıtayı biraz daha yükseltti...   Zonguldak şampiyonluklarının yansı sıra Türkiye Şampiyonlukları da elde etti…Federasyon tarafından 2020 Yaz Olimpiyatlarına aday sporcu olarak seçildi… Son olarak Trabzon’da Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda 2’ncilik elde etti…

 

Kimden mi bahsediyoruz?  Tabi ki Zonguldak ve Türk Atletizmin gelecek vaat eden ismi Harun Akın’dan…  110 metre koşusu olan Harun Akın, Erdemir Anadolu Lisesi adına yarıştığı Türkiye Şampiyonası’nda 2’nci olarak ilk kez milli takıma seçildi. Genç atlet,  22-27 Haziran 2013 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Karlovy Vary kentinde yapılacak olan ISF Yıldızlar Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

 

******************

 

Zonguldak’ta 3 yıl önce atletizme başlayan Harun Akın, milli takıma kadar yükselme başarısı gösterdi. 2010 yılında Utku Duman yönetiminde atletizme başlayan ve geçen süreçte Antrenör Erol Emral ile çalışmalarını devam ettiren 110 metre engel koşucusu Harun Akın, şimdilerde milli heyecan yaşıyor.

Kısa süre önce başladığı atletizmde birçok il şampiyonluğu kazanan ve bunun yanı sıra Türkiye Şampiyonlukları bulunan başarılı atlet, 15-16 Mayıs tarihleri arasında Erdemir Anadolu Lisesi’ni temsilen Trabzon’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda 2’nci olmayı başarmıştı. 14.55’lik derecesiyle 2’nci olarak kürsüye çıkan Harun Akın, Zonguldak’ın ve Erdemir Anadolu Lisesi’nin guru oldu. Harun Akın’ın bu başarısı onu, ilk kez milli takıma yükselmesini sağladı. Genç atlet, 22-27 Haziran 2013 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Karlovy Vary kentinde yapılacak olan ISF Yıldızlar Dünya Şampiyonasında mücadele edecek federasyon milli takımının kadrosunda yer alarak ay-yıldızlı formayla ülkemizi gururla temsil edecek.

 EMRAL: “GURUR VERİCİ”

Harun Akın’ın bu başarısın da pay sahibi olan Zonguldak Atletizm İl Temsilcisi aynı zamanda antrenörü Erol Emral, sporcusunun çok yetenekli olduğunu söyleyerek, “ Harun Akın, Trabzon’daki başarının ardından Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek federasyon milli takımına seçildi. Tabi bunlar gururu verici olaylar. Daha önce milli sporcu ve rekortmen sporcular yetiştirmiştik.  Bu isimlerden bir tanesi de Mustafa Güneş’ti. Böylesine üst düzey sporcu yetiştirmek antrenör olarak gurur verici. En büyük hedefimiz çıtayı biraz daha yükseltmek ve Harun’u 2020 yılında yapılacak Yaz Olimpiyatları’nda mücadele ederken görmek. Sporcuma şimdiden başarlar diliyorum. Bize destek olan başta Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AKIN: “ASIL HEDEFİM OLİMPİYATLAR”
İlk kez milli takıma seçilmenin haklı gururunu yaşayan Harun Akın, "Bu benim için yeni bir adım. Devamı da gelecek. Çek Cumhuriyeti'ndeki müsabakalarda en iyi dereceyi almak istiyorum. Bunun için de çok çalışacağım. En büyük hedefim ise 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılmak. Bunu da başaracağıma inanıyorum" dedi.

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

Kızlar:

1-Demet PARLAK –Adana Çobanoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

2-Büşra YILDIRIM-Mersin Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi

3-Eda TUĞSUZ-Antalya Bahaeddin Güney Kız Teknik ve Meslek Lisesi

4-Esmanur ALKAÇ-Trabzon Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi

5-Fatma ARIK-İzmir Hayrettin Duran Lisesi

6-H.Serenay FİL-Sakarya Hacı Zehra Akkaya Lisesi

 

Erkekler:

1-Emin ÖNCEL-Mersin Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

2-Vedat AKKURT-Adana Final Okulları

3-Cem ŞAHİN-Mersin Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi

4-Berk KÖKSAL-İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi

5-Ahmet COŞKUN-İstanbul Yeni Levent Lisesi

6-Harun AKIN-Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi