Spor Toto 3’üncü Lig temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, beraberliğe abone oldu. Temsilcimiz geçtiğimiz hafta aldığı Çorum Belediyespor beraberliğine deplasmanda Bursa Nilüferspor beraberliğini ekledi. Kırmızı-lacivertliler 10 kişi kalan rakibi karşısında skor üretemeyince 2-2 berabere kalarak çok önemli iki puan kaybetti.
Hafta arasında Ziraat Türkiye Kupası’nda 2’nci Lig takımı Gümüşhanespor’u yenerek tur atlayan Zonguldak Kömürspor, ligde kayıplarda… Temsilcimiz mutlak galibiyet parolasıyla gittiği Bursa deplasmanından bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Mücadele saha dışı olayları nedeniyle 30 dakikalık bir gecikme ile başladı.
GOLLER ART ARDA GELDİ
Karşılaşmaya iyi başlayan taraf ev sahibi oldu. 13’te Bünyamin’in attığı golle 1-0 geriye düşen Kömürspor çok çabuk toparlanarak bu gole 16’da Berkan’la karşılık verdi. 1-1 Üstünlük golü için yüklenen temsilcimiz kazanılan penaltıda topun başına geçen Serkan’ın ayağında kazandığı golle 2-1 öne geçti.  35’te Nilüferspor’dan Melih kırmızı kart gördü. İlk yarı 2-1 temsilcimizin üstünlüğü ile sona erdi.
İKİNCİ YARI GOL BULAMADIK
Zonguldak Kömürspor ikinci yarı bir kişi eksik oynayan  rakibi karşısında skor üretmekte zorlandı.
Ev sahibi Nilüferspor maçın son bölümlerinde baskıyı arttırdı. Bu baskı sonuç verdi ve rakip takım 79’da Alim’in golüyle 2-2’lik eşitliği yakaladı. Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca karşılaşma 2-2 sona erdi.

Nilüferspor maçı için Bursa’ya akın eden Zonguldak Kömürspor taraftarlarının bir kısmı güvenlik nedeniyle stada alınmadı. Maçı izlemeye giden yaklaşık 300 kişilik taraftar grubu, stat kapasitesinin kotasını açtıkları gerekçesiyle tribüne giremedi. Kırmızı-lacivertli taraftarların stada girme çabaları güvenlik engeline takıldı. Tribüne girmeye çalışanlar  polisin sert müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Güvelik kuvvetlerinin  müdahalesine taraftarlar tepki gösterince olaylar yaşandı. Kısa süreli yaşanan bu olaylar nedeniyle karşılaşma yarım saat rötarlı başladı. Yaklaşık 60 kişi maçı tribünden rakip etti ancak grubun  çoğu takımlarını yağmur altında stat dışında destekledi.
Eren ARSLANYILMAZ