Uzun yıllar Galatasaray’da top koşturan ve birçok büyük başarıya imza atan efsane futbolcu Ergün Penbe, Bölgesel Amatör Lig takımlarından Kozlu Belediyespor’da teknik danışman olarak göreve başladı. Kulüp binasında gerçekleştirilen imza törenin ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ergün Penbe, “Zonguldak her şeyden önce benim memleketim, ağabeylerim, değerli dostlarım benden böyle bir ricada bulundular, ben de seve seve kabul ettim. Tabii ki daha üst liglerde de görev alabilirdim ama ben memleketime nasıl en iyi şekilde hizmet ederim diye düşündüm. Bugüne kadar kendi memleketime hizmet etmek adına iyi şeyler yaptım. Bundan sonra da bu böyle olacak. Bu teklif geldiği için son derece mutluyum” dedi.

“YABANCI SINIRLAMASININ KALKMASI TÜRK FUTBOLUNU OLUMSUZ ETKİLER”

Türk futbolunun içinde bulunduğu sıkıntılar hakkında da konuşan Ergün Penbe, “Ülkemizde biliyorsunuz futbol biraz sıkıntılı. Altyapıdan oyuncular yetiştiremiyoruz. Şu anda yıldız diyebileceğimiz bir tek Arda Turan var. Bu nedenle çok sıkıntılı bir süreç” diye konuştu.

Yabancı sınırlamasının kaldırılması konusuna sıcak bakmadığını ifade eden Penbe, “Yabancı sınırlamasının kaldırılmasının ne gibi sonuçlar doğuracağı konusunda ben de sizler gibi merak içerisindeyim. İnşallah olumlu yansır ancak ben olumlu yansıyacağını zannetmiyorum. İnşallah ben yanılırım bir spor adamı olarak. Çünkü geçmişte milli takımda yaşadığımız başarılar ortada, şimdi yaşadığımız sonuçlar ortada. Türk futbolcular kulüp takımlarında daha fazla oynadıkları sürece milli takıma bu nasıl yansır, ülke futboluna nasıl yansır, açıkçası beni düşündürüyor. Şöyle bir şey var; siz yabancı futbolcu sınırlamasını kaldırıyorsanız kaliteli yabancı oyuncuları getireceksiniz. Nasıl bazı ülkelerde yabancı futbolcuların milli takımdaki başarıları baz alınıp transfer ediyorlarsa burada da sınır getirilmesi lazım” şeklinde konuştu.

Kulüp binasında düzenlenen imza törenine Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu Belediyespor Yöneticisi Ergin Şahin, Kozlu Belediyespor Teknik Direktörü Soner Erdurmuş, antrenör Kerim Volkan Kilimci de katıldı. İmza töreninde konuşan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, "Ergün Penbe kardeşimize, ’bize yardımcı olur musun? Bize teknik danışmanlık yapar mısın?’ dedik. Kendisini ile görüştüğümüzde bizi kırmadı. Türkiye çapında, dünya çapında ismi olan bir kardeşimiz. Bizi bu anlamda onurlandırdı. Bize teknik danışmanlık konusunda, bugünkü teknik ekibin kurulmasında büyük destek sağladı. Bu anlamda kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Atılan imzaların ardından Ergün Penbe’yi ilk kutlayan Ertan Şahin ve takımın personeli oldu.