GÜLE GÜLE KRAL

 …Ve Okan Eken  ile yollar ayrıldı. Gidecek mi? kalacak mı? derken Okan Eken, Ankara’nın yolunu tuttu.  Kırmızı-lacivertli takımda 4’üncü yılını geçiren forvet oyuncusu,   2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Keçiörengücüspor’a transfer oldu.

 

 ********

Zonguldak Kömürspor’da son bir kaç gündür gündemi meşgul eden Okan Eken transferi gerçekleşti.  Hatayspor’un ilgilendiği forvet oyuncusu,  kulüplerin bonservis konusunda anlaşamaması üzerine  2’nci Lig Kırmızı Grup‘ta mücadele eden Keçiörengücüspor’a transfer oldu.

Zonguldak Kömürspor’a 2013-2014 sezonunun devre arasında Kestel Belediyespor’dan gelen  forvet oyuncusu Okan Eken’in transferi gerçekleşti.  Devre arasıyla birlikte birçok takımın transfer listesinde yer aldığı öğrenilen ve 2’nci Lig takımı Hatayspor’un ciddi bir şekilde transfer etmek için uğraş verdiği 25 yaşındaki forvet oyuncusu, Ankara’nın yolunu tuttu. Hatayspor’un  Zonguldak Kömürspor ile bonservis konusunda anlaşması üzerine devreye giren Keçiörengücüspor, Okan Eken’i kadrosuna kattı.    Bugün kentte olacak  Keçiörengücüspor yönetimi,  anlaştığı rakamı Zonguldak Kömürspor yönetimine vererek gerekli prosedürleri yerine getirecek.

Okan Eken’i kadrosuna katan Keçiörengücüspori Kırmızı Grup’ta ilk yarıyı 32 puanla 5’inci sırada tamamladı. Okan ile gücüne güç katan Ankara takımı, lider Menemen Belediyespor’un 6 puan gerisinde bulunuyor.

 120 MAÇ 40 GOL

Henüz 21 yaşındayken Cahit Terzi’nin keşfederek Zonguldak Kömürspor’a kazandırdığı forvet oyuncusu Okan Eken, kırmızı-lacivertli kulübe yaklaşık 4 yıl hizmet etti. Bu sürede Zonguldak Kömürspor’da kariyerinin en parlak dönemini yaşayan Okan Eken, kırmızı-lacivertli takımda Bölgesel Amatör Lig ve 3’üncü Lig şampiyonluğu yaşadı. Bu şampiyonluklara attığı gollerle önemli katkıda bulunan Okan Eken, 4 yıllık sürede Zonguldak Kömürspor’da 120 maça çıktı. Kırmızı-lacivertli formayla ‘dalya’ diyen forvet oyuncusu oynadığı maçlarda 40 gol kaydetti.

 

 Keçiörengücüspor ile Zonguldak Kömürspor yöneticileri bugün kulüp binasında bir araya gelerek gerekli prosedürleri yerine getirecek ve transfer tam anlamıyla resmiyet kazanacak.

 

Yönetim rahat bir nefes alacak

Zonguldak Kömürspor, Okan Eken transferiyle birlikte kasasına önemli bir miktarda para koydu. Ekonomik olarak darboğazda olan kırmızı-lacivertli kulüp, Okan’ın bonservisinden elde ettiği para ile biraz olsun rahat bir nefes alacak. Zonguldak Kömürspor, gelen bu parayla, futbolcuların maç başı ve pirimlerini ödeyecek. Kalan parayla da takımın eksik bölgelerinde transfer yapmayı düşünüyor.

 

Okan Eken’in Zonguldak kariyeri:

 

2013-2014 sezonu: 7 Maç/3 gol

2014-2015 sezonu. 31 Maç/11 gol

2015-2016 sezonu: 36 Maç/11 gol

2016-2017 sezonu. 30 maç/11 gol

2017-2018 sezonu: 16 Maç/4 gol