Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, bu sene “FEDA” yılı olacağını söyleyerek, şehir ve kentle beraber ele ele vererek bu takımı hak ettiği birinci lige çıkartacaklarını vurguladı. Başkan Caner ayrıca tesis anlamında ise Üzülmez ile ilgili adımların atıldığını ifade ederek, Zonguldak Kömürspor’un özlemini çektiği tesis ve antrenman sahasına kavuşacağını söyledi.

“Mabedimize dönmenin özlemi var”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, kendi sahalarında oynamanın özlemini duyduklarını söyleyerek, “Öncelikle bugün çektiğimiz fikstür maç programı hem takımımıza hem de kentimize hayırlı olsun. Allah kazasız belasız huzur içinde ve puanlarla dolu bir sezon geçirmemizi nasip etsin. Tabi ki ilk maç kendi sahamızda olsaydı iyi olurdu. Çün ki hem sahamız bitiyor, 1 sene ara verdik sahamızda. Sahamızda maç yapmamanın bir özlemi var. Tekrar kendi mabedimize dönmenin bir özlemi var. Fikstür çekildi ilk maç deplasman çıktı yapacak bir şey yok. “

“Altay iyi bir takım”

Kura çekimi de çıka,n Altay’ın iyi bir takım olduğunu ifade eden Başkan Caner, “Altay bu sene itibariyle ikinci lige çıkan iyi bir takım. Bizde iyi bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Mevcut oyuncular ve aramıza yeni katılan oyuncularla beraber inşallah kamp döneminin iyi geçmesiyle iyi bir şekilde ilk maça çıkacağız. Tabi ki her zaman amacımız ilk maçta galibiyettir. En iyisini yapabilmektir. İnşallah da öyle olur. İlk maçı istediğimiz gibi gönlümüzde geçen şekilde puan ya da puanlarla kapatmak istiyoruz dedi.  

“1.Lige çıkmak için kent olarak elimizden geleni yapmalıyız”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, tek hedeflerinin bu sene  1.Lige çıkmak olduğunu söyleyerek, “Kamp çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da uyum sorununu hallederek güzel birliktelik yaşarız. İyi bir şekilde hazırlanıp iyi bir şekilde aile olursak sonuçları da iyi olur. İyi aile olmanın bir ayağı takımsa Bir ayağı kentte ki taraftardır. Bir ayağı da bizi destekleyecek unsurlardır. Bunların üçü bir araya geldiği zaman camia birbirine kenetlendiği zaman çok iyi sonuçlar alınır. Bütün temennimizde bu. Bizim bu sene bir üst lige lige çıkmak için ne gerekiyorsa kent olarak elimizden geleni yapmalıyız. Bütün enerjimizi bu yönde kullanmalıyız ”şeklinde konuştu. 

“Bu sene feda yılı olacak”

1.Lige çıkmak için bu sene feda yılı olduğunu söyleyen Başkan Caner, “Eleştirilerimizi yapacaksak yapıcı olmalıyız. Yapıcı eleştirilerle takımı nasıl motive ederiz diye düşünmeliyiz. Bu yokluk içerisinde bu sıkıntılar içerisinde kentimizin tek markası olan Zonguldak Kömürspor’u nasıl sahip çıkarız bir üst lige nasıl taşırız diye enerjimizi kullanmalıyız. Sivil toplum örgütleri ve diğer kurumlar el ele vereceğiz başta sayın Valimin desteği ile inşallah bu sene bizim senemiz olur. Özlediğimiz yıllara yaklaşmak biraz daha yakın olur. Bir üst lige çıkarsak umuyorum ki her şey daha güzel olacak. 2.Ligi geçebilirsek Zonguldakspor’un için çok şey lehine olacaktır. Özlediğimiz Süper Ligde yakın olacaktır. Onun için kenetlenme zamanıdır Hani bazı takımlar diyor ya feda yılı diye bizde bu sene el ele vereceğiz.  Kenetleneceğiz Zonguldakspor’u en iyi yere çıkartmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Kimse takımı yıpratmaya haksız şeyler söylemeye gerek yok. Elimizde kinin kıymetini bilsinler. Ne kadar kısa süre içerisinde nerelere geldiğimizi bilsinler. Herkes nereden nereye geldiğimizi bilsin. Çanakkale’de bir aile olduk. Ankara Cebeci’de bir aile olduk. Aile olunca her şeyin üstesinden geliyoruz. İnşallah zafer inananlarındır. “

“Ertuğrul Sağlam ve Tümer Metin bizim lobimizdir”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Ertuğrul sağlam ve Tümer Metin’in bir çok konuda yardımcı olduğunu söyleyerek, “Zonguldaklı antrenör Ertuğrul Sağlam hocamız bizim her zaman yanımızda. Herhangi bir sorunumuz olsa ya da futbolcuyla ilgili bir sıkıntı olsa yardımcı oluyor. Yaptığımız transferlerin oyuncu bazında kulüp bazında bize yardımcı oldu. Ertuğrul hocamıza teşekkür ediyoruz. Malatyaspor Başkanımız Adil Gevrek’e teşekkür ediyoruz. Bizde onların başarılı olmasını yürekten istiyoruz. Onlarda Süper Lige yeni çıktı. İnşallah onlarında kalplerine göre verir. Tesis konusunda bize yardımcı olan Tümer Metin kardeşimize de teşekkür ediyoruz. Tümer Metin ve Ertuğrul sağlam bizim lobimizdir ”dedi.  

“Zonguldakspor istediği tesise kavuşacak”

onguldak Kömürspor’un tesise ve antrenman sahasına kavuşması için gereken adımların atıldığını ifade eden Başkan Caner, “Tesis anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Neticelenecek inşallah. Hem antrenman sahamıza hem de tesisimize kavuşacağız. Bu konuda Vali Ali Kaban bize bu yolu açmıştı. Kendisine bir daha teşekkür ediyorum. Bu açılan yolda yeni valimizde bu yolda gerekli yardımları sağlayacak. Zonguldakspor istediği tesise kavuşacak. Tesis çok önemli. Yapılacak tesis Üzülmezde olacak.”

Emre Can BAYRAM