Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Gençler Hentbol Türkiye Şampiyonası grup müsabakaları sona erdi. 16-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda mücadele eden temsilcilerimiz Devrek Anadolu Lisesi ile Zonguldak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yarı final biletlerini cebine koydu.

DEVREK ANADOLU LİSESİ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

8 takımın katılımıyla 4’erli 2 gruptan oluşan Genç Kızlar kategorisinde  mücadele eden Devrek Anadolu Lisesi,   3’üncü maçını da kazanarak yarı finale yükseldi.   Gazi Mustafa Kemal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Deniz Yıldızları Teknik ve E.M.L ve Çankırı Yapraklı Ç.P.L ile A Grubu’nda mücadele eden Zonguldak Devrek Anadolu Lisesi 3’te 3 yaptı. İlk gün Deniz Yıldızları Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni 10-21, ikinci gün Gazi Mustafa Kemal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni 24-7 yenen Devrekli kızlar, dün oynadığı 3’üncü maçında Çankırı Yapraklı Çok Programlı Lisesini 22-8 mağlup etti. 3 maçını kazanan ve rakip filelere 67 gol bırakan Devrek Anadolu Lisesi, böylelikle A Grubu’nu lider tamamladı ve yarı final vizesi aldı. B Grubunu 1’inci sırada bitiren Ankara Şehit  Ali Alıtkan Spor Lisesi de yarı finale yükselen takım oldu. Çapraz eşleşme sonucu oynanan maçta rakibini yenen  Ankara Şehit Ali Alıtkan Spor Lisesi kızlar kategorisinde yarı final vizesi alan 3’üncü ve son takım oldu.

ZONGULDAK MTAL GURUMUZ OLDU

3 Grupta 11 takımın mücadele ettiği genç erkekler kategorisinde   B Grubu’nda boy gösteren Zonguldak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi gururumuz oldu. Sakarya Fatih Meslek Teknik Anadolu Lisesi, Bartın Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve  Ankara Şehit Ali Alıtkan Anadolu Lisesi ile aynı gruba düşen temsilcimiz, Ankara Ş Ali Alıtkan Anadolu Lisesi’ni 32-21, Bartın Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni 12-29, Sakarya Fatih MTAL’yi ise 38-16 yenerek 3’te 3 yaptı. Bu sonuçlarla yenilgisiz grup birincisi olan Zonguldak MTAL yarı finale adını yazdırdı. Genç Erkekler A Grubu’nda  İstanbul Hisar Eğitim Vakfı, C Grubu’nda  Kocaeli Gebze Anibal Anadolu Lisesi yarı finale yükselen diğer takımlar oldu.

Yarı finaller 4-7 Ocak 2018’de

Devrek Anadolu Lisesi ile Zonguldak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin de katılacağı yarı finaller 4 farklı grup merkezinde düzenlenecek. Sakarya, Çorum, Antalya ve Erzincan’da  düzenlenecek yarı finaller 4-7 Ocak tarihleri arasında eş zamanlı başlayacak.

Eren ARSLANYILMAZ