Saadet Partisi Zonguldak Belediye başkan Adayı sadık kar yazılı bir basın açıklaması yaptı ve Milli Görüş hükümetlerinin hiçbir şaibeye bulaşmamış olduğunu söyledi.

Sadık kar seçim merkezinden yaptığı açıklamada şu görüşlerine yer verdi:

Milli Görüş bu ülkede, defalarca hükümet oldu. Defalarca koalisyon ortağı oldu. En önemli bakanlıkları yönetti. Yerel yönetimlerde iktidara geldi. Ne belediyelerimiz hakkında, ne de bakanlarımız hakkında, bir tane şaibe duydunuz mu? Bir tane usulsüzlük gördünüz mü? Bir tane yolsuzluk imasına şahit oldunuz mu? Elbette Hayır! Çünkü bu işler sorumluluk duyma işidir, ahlak işidir, azim işidir, iman işidir. Bir belediye Saadet Partili bir Başkana emanet edildiği zaman bütün icraatlarımıza şu prensipler yön verir:

1. İbadet aşkıyla çalışır.

2. İşi ehline verir.

3. Millet malını yemez yedirtmez, israf etmez.

4. Hizmette partizanlık yapmaz.

5. Kapısını herkese açık tutar, herkesin derdini dert edinir.

6. Hizmeti eşit dağıtır.

Çünkü iş ehline verildiği zaman kaliteli yapılır, daha ucuza mal edilir ve sanat değeri yüksek ve güzel olur. Bize emanet edilen para, mülk ve diğer imkânlar aslında topluma aittir. Bu emanete “yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkmak”, inancımızın bir gereğidir. Bunun için; İsraf etmeyiz ve israfı önleyecek her türlü tedbirleri alırız. Bu tutumumuzun çalışmalarımıza bereket getireceğine inanıyoruz. Biz biliyor ve inanıyoruz ki, bir Belediye Başkanı, seçildikten sonra o ilde herkesin Belediye Başkanıdır. Kendisine oy verenlere de vermeyenlere de hizmetle mükelleftir. Bunun için hizmette adil davranmak bizim şiarımızdır.