TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, Subatanspor Kulüp Başkanı Mustafa Özdemir’in, maçın orta hakemi Metin Doğan hakkında ki ‘’Futbol Kasabı’’ eleştirisini kınadı.

TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya,Subatanspor’un çok zor şartlarda mücadele ettiklerinin farkında olduklarını söyleyerek, ‘’ Subatanspor kulübünün çok zor şartlar altında mücadele ettiğinin farkındayız. Camia olarak kendilerine bu yüzden çok büyük saygı duymaktayız. Emeğin, alın terinin ne olduğunu da çok iyi bilmekteyiz’’dedi. Kaya ayrıca, maçın orta hakemi Metin Doğan hakkında yapılan ‘’Futbol Kasabı’’haberinin basın ahlak ve ilkelerine uymadığını söyledi.

‘’Futbol Kasabı yakıştırması doğru değil’’

TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, Subatanspor Kulüp Başkanı Mustafa Özdemir’in, maçın orta hakemi Metin Doğan’a futbol kasabı yakıştırmasının doğru olmadığını söyleyerek, ‘’Bildiğiniz üzere 1. Amatör kümeden süper amatör lige çıkacak son takımı belirleyecek olan müsabakanın ilk ayağı dün ilimizde Subatanspor ve Capeti Merkez Atölyesi takımları arasında oynandı. Sahadan 2-0 mağlup ayrılan Subatanspor kulüp Başkanı Sayın Mustafa Özdemir’in yapmış olduğu açıklamalar camiamızı derinden üzmüştür. Bir futbol hakemine “Futbol Kasabı” yakıştırması doğru değil aynı zamanda ahlaki hiç değil. Mesleği, mevkisi ve makamı her ne olursa olsun hakem ve gözlemcilerimize böyle bir yakıştırmayı hiç kimse yapamaz. Bizler camia olarak her türlü eleştiriye açığız ancak hakaret boyutunda, üyelerimizi rencide edici şekilde değil!’’dedi.

‘’Futbol Kasabı haberi basın ahlak ve ilkelere uymayan bir haberdir’’

Futbol Kasabı haberinin basın ahlak ve ilkelere uymadığını ifade eden Kaya, ’’Malum olduğunuz üzere “Futbol Kasabı” başlığı atılan gazete Subatanspor Kulüp Başkanı Sayın Mustafa Özdemir’in gazetesidir. Burada gazeteci kimliğinden çıkarak fanatik bir taraftar edasıyla haber yapılmış, yenilgilerinin faturasını hakem arkadaşımıza bağlamaya çalışmıştır. Bizler kendisinin gazeteci kimliğine çok büyük saygı duymaktayız. Kesinlikle gazetecilik dersi de vermeye çalışmıyoruz. Bu bizim haddimize de değil. Ama yıllarca basın camiasının içerisinde yer almış ve bu mesleğin eğitimini almış bir hakem olarak ve Dernek Başkanı olarak şunu açıkça söyleyebilirim ki bu haber basın ve ahlak ilkelerine kesinlikle yakışmadığı gibi hakaret ve rencide edici şekildedir. Ayrıca bu haber her zaman saygı duyduğumuz Sayın Özdemir’e de yakışmamıştır’’diye konuştu.

‘’Subatanspor’un çok zor şartlarda mücadele ettiğinin bilincindeyiz’’

TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, Subatanspor’un çok zor şartlarda mücadele ettiklerini bildiklerini söyleyerek, ‘’Sayın Özdemir, her zaman kendi takımıyla alakalı emekten bahsetmektedir. Bu konuda kendisine hak verdiğimiz de doğrudur. Diğer çoğu kulüplerimiz gibi Subatanspor kulübünün çok zor şartlar altında mücadele ettiğinin farkındayız. Camia olarak kendilerine bu yüzden çok büyük saygı duymaktayız. Ama şu da bilinmelidir ki bizlerde camia olarak çok büyük emekler sarfederek müsabakalara çıkmaktayız. Emeğin, alın terinin ne olduğunu da çok iyi bilmekteyiz’’dedi.

‘’Doğan, bütün atletik testleri başarı ile geçti’’

Metin Doğan’ın atletik testlerde başarılı olarak görev aldığını ifade eden Kaya, ‘’Sayın Özdemir’in belirtmiş olduğu 45 yaşındaki hakem yakıştırmasına cevap olarak şunu söylemek istiyoruz. Merkez Hakem Kurulu kararıyla hakem yaş sınırlamaları belirlenir. Bahsi geçen haber de Hakemimizin yaşı 45 olarak deklare edilmiştir. Hakemimiz 18 yıllık hakem ve 47 yaşındadır. Merkez Hakem Kurulunun yaş kriteri de 47’dir. Hakemimizin son sezonu olduğu da doğrudur. Bu yaş kriterlerini sağlayan ve atletik testlerde başarılı olan hakemler kendi klasmanlarındaki müsabakalarda görev alabilirler. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki İngiltere Premier liginde dahi 50 yaş üstündeki hakemler müsabakalarda görev almaktadır. Ayrıca profesyonel liglerimizde de 40 yaş üstü hakemlerimiz başarıyla görevlerini sürdürmektedirler. 40’lı yaşlarda ki hakemler Profesyonel liglerde görev yaparken, 1. Amatör küme maçı için mi yetersiz kalırlar? Ayrıca sayın Metin Doğan, katılmış olduğu tüm atletik testleri başarıyla tamamlamış ve müsabakalarda görev almaya hak kazanmıştır. İlk hakem kurulumuzun da takdiriyle bahse konu müsabakaya uygun görülmüştür’’dedi.

‘’Su molasını oyuncular istedi’’

TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, su molasının oyuncuların istediğini söyleyerek, ‘’Sayın Özdemir’in bahsetmiş olduğu su molası hakemin takdirindedir. Hakemimizden aldığımız bilgilere göre iki takım oyuncularının isteğiyle müsabaka da su molası verilmiştir. Aynı zamanda şu da unutulmasın ki! Sporcu sağlığı bizler için skordan daha da önemlidir! Futbol ailesi kesinlikle sadece hakem camiasından oluşmamaktadır. Bizler kulüp yöneticilerimizle, sporcularımızla, teknik ekiplerimizle birer aileyiz. Her kulübümüze eşit mesafede olduk, olmaya da devam edeceğiz. İl hakemimiz Metin Doğan dünkü müsabakada gözlemci raporunda da belirtildiği gibi başarılı bir müsabaka yönetmiştir. Eğer ki saha içerisinde yapmış olduğu bir hata var ise bunu değerlendirecek mevki İl hakem kuruludur’’diye konuştu.

‘’Müsabakanın önemine uygun hakemler atadık’’

TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya,  müsabakanın önemine uygun olarak hakemler atadıklarını söyleyerek, ‘’Ayrıca Sayın Hakemimiz bu sezon 1. Amatör kümede Musluspor - Subatanspor müsabakasını da yönetmiştir. O müsabakadan Subatanspor sahadan 3-1 galip ayrılmıştır. Hakemimiz o müsabakayı yönetirken acaba farklı yaşta mıydı? Ayrıca final müsabakasına çıkan takımlar buralara aynı hakemlerle gelmiştir. Yenilginin vermiş olduğu üzüntü ve öfkeyle açıklamalar yapılmamalıdır. Subatanspor-Capeti Merkez Atölyesispor müsabakasının önemi il hakem kurulumuz tarafından da bilinmekteydi. O nedenle müsabakaya ayrı bir önem vererek  müsabakaya ilimizin en tecrübeli Hakemlerinden Sayın Metin Doğan atanmıştır. Ayrıca müsabakaya 4. Hakem verilmiş ve müsabakanın gözlemciliği için de klasman gözlemcimiz Sayın İlkay Güner uygun görülmüştür’’şeklinde konuştu.

‘’Her zaman tarafsızlığımızı koruyacağız’’

Her zaman tarafsızlıklarını koruyacaklarını ifade eden Kaya, ‘’Çok değerli Subatanspor camiasının şunu bilmesini istiyoruz ki emeklerinin de, başarılarının da farkındayız. Camia olarak kendilerine çok büyük saygı duymaktayız. Söz konusu müsabakayı Capeti Merkez Atölyesi takımı nasıl ki hakemle kazanmadıysa, Subatanspor takımı da hakem yüzünden kaybetmemiştir. Kaldı ki, iki takımın da önünde bir müsabaka daha vardır. Her iki takımımız da şunu iyi bilsin ki dün tarafsızlığımızı nasıl koruduysak yarında aynı tarafsızlığımızı koruyacağız.Kamuoyunun bilmesini isteriz ki Hakemimiz hakkında çıkan bu haberi esefle ve şiddetle kınıyoruz. İl Hakemimiz Sayın Metin Doğan’a yaş sınırı nedeniyle görev aldığı bu son sezonunda başarılar diliyoruz. Kendisinin sonuna kadar arkasında olduğumuzu ve camiamızın çok değerli bir Hakemi olduğunu açıkça belirtmekten de onur duyarız. Tüm takımlarımıza başarılar dilerken, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünün unutulmamasını temenni ederiz. Saygılarımızla’’şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM