İtalya'nın Rieti kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Zonguldaklı sporcu Emel Dereli’nin aralarında bulunduğu Milli takım kafilesi Atatürk Havalimanı'nda, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Mehmet Terzi ve yöneticiler tarafından çiçekler karşılandı.

 

 

MİLLİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Zonguldaklı sporcu Emel Dereli ve Antrenörü İhsan Özden’in de aralarında bulunduğu Genç Milli Atletizm Takımı yurda döndü.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Mehmet Terzi'nin başkanlığını yaptığı milli takım kafilesini Atatürk Havalimanı'nda, TAF Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım ve sporcuların aileleri çiçeklerle karşıladı.

Rieti kentinde yapılan şampiyonada ay-yıldızlı sporculardan Ali Kaya 5 ve 10 bin metrede, Emel Dereli gülle atmada altın, Süleyman Bekmezci1500 metre, Emine Hatun Tuna 3 bin metrede gümüş, Ersin Tekal ise 3 bin metre engellide bronz madalya kazandı.

 

HERŞEY İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTTİ

 

Şampiyonada gülle atmada elde ettiği 18.04'lük derecesiyle Türkiye rekorunu kırarak altın madalya kazanan Emel Dereli, şampiyonanın istediği gibi geçtiğini belirterek, "Çalışmalarımız ve hedeflerimizi madalya kazanmaya göre ayarlardık. Sezonun başından beri hedeflediğimiz yere hep ulaştım. Burada da her şey istediğimiz gibi gitti" şeklinde konuştu.

 

6 MADALYA İTALYA’DAN DÖNDÜK

Havalimanında açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, İtalya'dan 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla döndüklerini belirterek, "Atletizm tarihimizde Avrupa Gençler Şampiyonası'nda en fazla madalyayı burada aldık. Bu zamana kadar 20 madalyamız vardı. İtalya'da 16 final, 6 yarı final yarıştık. 24 kişiyle katıldığımız şampiyonada sporcularımızın hepsi kendine özgü başarı elde etti. Çok mutluyuz. 48 ülke arasında madalya sırasında ilk kez 4. sıraya yerleştik. Son zamanlarda 15-22 yaşlarda elde ettiğimiz başarılar çok önemli" diye konuştu. 

Terzi, organizasyonda yarışan milli sporcuların Türk atletizminin geleceği olduğununu vurgulayarak, "Bu gençler, Türk atletizm tarihinin bundan sonraki 10 yılını başarılarla götürecek. Altyapımız çok sağlam geliyor. Artık Türk atletizminin başarılarla anılacağını düşünüyoruz. Bundan sonra da iyi sonuçlar gelecektir. Bunun için sporcularımızı, antrenörlerini ve kulüplerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.