Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, tesis, kombine ve kamp çalışmalarını değerlendirdi.

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Kömürspor’a tesis kazandırılması için önemli adımların atıldığını ve en kısa süre içerisinde Üzülmez Gönlü Alışır sahasına İlk kazmanın atılacağının müjdesini verdi. Başkan Caner Zonguldak Kömürspor’a maddi gelir sağlamak amacıyla bastırılan yeni sezon kombinelerinin dörtte birinin satıldığını ve gereken ilginin gösterilmediğini söyledi. Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Bolu’da ikinci etap kamp çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, transfer çalışmaları kapsamında 3 oyuncuyu kadrolarına katacaklarını vurguladı.

“Transfer çalışmalarımız devam ediyor”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, ikinci etap kamp çalışmalarını Bolu’da sürdürdüklerini ve transfer çalışmalarını devam ettiklerini söyleyerek,”  Sezonun ilk açılışını kendi tesislerimizde yaptık. İlk etap kampımızı Kızılcahamam’da tamamladık. İkinci etap ve son kampımızı ise Bolu’da yapıyoruz. Takım şuan kampta eksiklerimiz var. Sakat olan sağ bek Burak Et ve yeni transferimiz Ekrem Sarıçam var. Aramıza yeni gelecek olanlar var. 3 tane daha transfer yapmayı planlıyoruz. “

“İlin takıma sahip çıkması gerek”

Hala takıma destek vermeyen kişilerin olduğunu ifade eden Başkan Caner, “İl takımlarına desteğin fazla olması gerek. Birlik beraberlik içerisinde olmamız gerek. İlin takımına sahip çıkması gerek. Bunları söylüyoruz söylüyoruz beşinci senemiz olmasına rağmen ama bizi birkaç kişi anlıyor. En başta sayın Valimiz anlıyor ardından da Emniyet Müdürümüz anlıyor. Anlayanların sayısı çok kısıtlı. Yurt bay ve Çanakçılar destek veriyor. İnşallah bu sezon Çanakçılar saha reklamı destek verirler. Sanayiciler işadamlarımız destek verirde transfer dönemi bitmeden inşallah bir oyuncu da ben alıyım derler. Şuana kadar yapılan yardımlar için teşekkür ediyoruz ”dedi.  

“Kombine kartlarının dörtte biri satılmadı”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, kombine kartlarına gereken ilgi gösterilmediğini söyleyerek, “Biz birlik beraberlik içerisinde olursak güç oluruz. Daha öncede rakip takımlara bakıyoruz. 2.Ligde ki takımlara bakıyoruz kombine satıyorlar. 250 liraya satıyoruz. İnsanların teveccüh göstermemelerini anlayamıyorum. Bunun karşılığında hem maça gireceksiniz Türkiye kupası maçlarını izleyeceksiniz. Bilette az bir fark olsa kombinin amacı zaten takıma destek olmaktır. Yani illa verilecek paranın bilet parasına denk gelmesine bakmasın. Herkes karınca kararınca destek olsa bu kombine biterdi. Şuana kadar kombinenin dörtte birine daha gelemedik. İnşallah birlik beraberlik artar sezona iyi başlarız. Şuanda 20 gün kaldı. Amacımız iyi bir takım kurmak ve takımı bir üst lige çıkarmaktı. Ama hala destek yok “dedi.

“Top şeklinde ki  büfe takıma maddi destek sağlayacak ”

Kömürspor’a maddi gelir sağlamak amacıyla Valilik yanına koyulan top şeklinde ki büfenin kısa zaman içerisinde faaliyet geçeceğini ifade eden Başkan Caner,”Takımımıza katkı sağlamak amacıyla Valilik yanına koyduğumuz büfenin yönünü yarı ayarlayacağız. Ardından oraya monte edeceğiz. Ondan sonra da işletim konusunda girişimlerde bulanacağız. Top şeklinde büfe olarak kullanacağız. İnşallah Zonguldakspor’a faydalı olacak. Oradan elde ettiğimiz gelirler takımıza destek olacak.  Destek olduğumuz sürece yıldızlar gelir. Destek olmazsan yıldız gelmez ”şeklinde konuştu.

“Yeni sezon için turnikelerimiz geliyor”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, kapalı tribünlerin yeni sezon yetişmesi için uğraştıklarını söyleyerek, “Stadyum konusunda elimizden gelen gayreti gösterme arzusu içindeyiz. Sağ olsun Gençlik Spor İl Müdürümüz ve Gençlik Spor Genel Müdürümüz İlgili Daire Başkanlarımız ve yeni bakanımız olsun yapımı üstlenen firma bir seferberlik başlatarak orayı bitirme arzusu içinde. İlk maçımızı 10 Eylül’de burada olacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Turnikelerimiz geliyor. Gençlik Spor turnike siparişleri verdik. Sahamızın tamamının dolmasını temenni ediyoruz. “

“Zonguldakspor’a yakışır bir tesis yapacağız”

Zonguldak Kömürspor’a tesis kazandırılması konusunda önemli adımların atıldığını ifade eden Başkan Caner, “ Tesis konusunda Üzülmez sahası ile girişimlerimiz devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile görüşerek  hakkımız olan tesis yardımını talep ettik. Evraklarımızı da zaten göndermiştik. Sağ olsun Zonguldaklı eski futbolcu Tümer Metin kardeşimiz ve Zonguldak’tan Prof. Dr. Suat Uğur Baş bize çok yardımcı oldu. Ele ele verdik. Tesis yardımı konusunda elimizden gelen mücadeleyi vererek Allah’ta nasip etti onaylandı. Şuanda miktarını nasıl çoğaltırız onun peşindeyiz. İnşallah arzu ettiğimiz miktarda olur biran önce kazmayı vururuz. Öncelikle tesis için bürokratik işlemleri halledeceğiz. Büyük bir yol kat ettik.  Göreve başladığım günden veri uğraşıyordum. Nihayet sonuçlandı. Zonguldakspor’a yakışır bir tesis yapacağız. Zonguldak için hayırlı olsun ”dedi.

Emre Can BAYRAM