Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Spor Yapalım Engelleri Aşalım” projesi kapsamında 2016 ve 2020 Paralimpik Olimpiyat Oyunları ve milli takımlara sporcu yetiştirmek amacıyla oturarak voleybol oynama projesi başlattı.

Kdz. Ereğli Belediyespor bünyesinde yapılacak takım çalışması ile ilçede bulunan bedensel engelli bireylerin spor yapabilmesi, voleybolu rehabilitasyonun bir parçası haline getirmek ve sporculara ulusal ve uluslar arası etkinliklerde çağdaş yarışma ve spor ortamı hazırlanmasının hedeflendiği projeye Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan başkanlık yapacak.

Kdz. Ereğli Belediyespor Voleybol Takımı Antrenörü Adem Çelik ve sporcu adaylarının katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, proje ile engelli vatandaşları topluma kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Çalışmaların 01-02 Kasım’da TED Koleji spor salonunda saat 10.00 - 12.00 saatleri arasında başlayacağını açıklayan antrenör Adem Çelik ise projeye desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, başkan yardımcısı Nazım Erdoğan, kulüp ikinci başkanı Ayhan Atay ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

KİMLER OYNAYABİLİR?

Söz konusu projeye katılacak sporcuların, Amputasyonlar (uzuvların herhangi bir yerinden kesilmiş olması), Hareket sistemine ait engeller, bacaklarda ve kollarda felç olma hali, eklem ankilozları (hareket açıklığı kaybı), bacak boyu kısalığı, omurga eğriliği (skolyoz), cücelik, endoprotezler, Multipl Skleroz (MS), Polio, Serebral Palsi olması ve 10 ile 55 yaş arasında olması gerekiyor. Başvurular, Yeşiltepe Mevkii’ndeki Kdz. Ereğli Gençlik Hizmetleri Ve Spor ilçe Müdürlüğü’ne ait spor salonunda kabul edilecek.