Takımın başına getirilecek isim konusunda ince eleyip sık dokuyan Zonguldak Kömürspor, arayışlarını sürdürüyor. Zonguldak Kömürspor,  yeni sezonda teknik direktörlük koltuğuyla ilgili listesine sürpriz bir isimi gündemine aldı. Yönetimin kırmızı-lacivertli formayı bir dönem giyen 50 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı Ercüment Coşkundere ile temasa geçtiği öğrenildi.

 

 

*******************

 

Zonguldak Kömürspor’da Teknik Direktör arayışları hız kazandı. Kırmızı-lacivertli

yönetim, kaçan şampiyonluğun ardından Raşit Çalık ile yollarını ayırmış, takımın başına getireceği isim konusunda öncelikli olarak yerli antrenörlerle temasa geçeceklerini belirtmişti.

Bu konu üzerine Zonguldak’tan listesine aldığı Cahit Terzi ve Volkan Yayın ile masaya oturan yönetim, henüz resmi kararını açıklamamışken ortaya sürpriz bir isim atıldı.

Yeni sezonda şampiyonluğu kovalayacak takım oluşturmak isteyen Zonguldak Kömürspor, yeni sezon planlamasında işe ilk olarak teknik direktör sorununu çözerek başlayacak. Bu doğrultuda kollarını sıvayan yönetim arayışlarında sona doğru yaklaşıyor. Kırmızı-Lacivertli yönetim, 1992/1993 ve 1993/1994 sezonlarında Zonguldakspor’un formasını giyen 50 yaşındaki teknik adam Ercüment Coşkundere’yi gündeme aldığı öğrenildi.

Futbolculuk yaşantısını bıraktıktan sonra, kariyerine Teknik Direktör olarak devam eden deneyimli çalıştırıcı Samsunspor ve Malatyaspor olmak üzere Türkiye’nin birçok köklü kulüplerinde görev aldı. Ercüment Coşkundere son olarak Spor Toto 3’üncü 1’inci Grup’ta mücadele eden Fatih Karagümrükspor’u çalıştırdı. Karagümrükspor, grubu 2’nci bitirerek Play-Off’lara kalmış ancak, Pazarspor penaltılarda yenilerek 2’nci Lige çıkma şansını yitirmişti.

50 yaşındaki çalıştırıcı Ercüment Coşkundere ile temasa geçen Zonguldak Kömürspor, bu isimle görüşmelerde son aşamaya geldiği ve birkaç güne kadar transferinin netleşeceği sanılıyor.

Bu transferde aksilik çıkması halinde kırmızı-lacivertli yönetim, alternatif isimlerle görüşecek.

 

Eren ARSLANYILMAZ

 

Kimlik Kartı:

İsim: Ercüment Hülakü Coşkundere

Doğum Tarihi: 10 Eylül 1963

Doğum Yeri: Samsun/Çarşamba

Son Çalıştırdığı Takım: Fatih Karagümrükspor

Çalıştırdığı Takımlar: Çarşambaspor, Ünyespor, Pendikspor, Samsunspor, Çerkezköyspor, Malatyaspor,