47 yıldır spor alanında Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil eden Erdemirspor’da haftalardır süren belirsizlik kötü bir sonla noktalandı. Erdemirspor, dün yaptığı Olağan Genel Kurulu’nun ardından basketbol branşını kapattığını resmen duyurdu.

 

********

 

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) yönetiminin haftalar önce profesyonel spor faaliyetlerinden maddi desteği çekme kararı amasının ardından Erdemirspor olağan genel kurulu yapacağını açıklamıştı. 47 yıllık geçmişi ile Zonguldak sporunu özellikle basketbolda mücadele ettiği Beko Basketbol Ligi’nde ve futbol olmak üzere diğer branşlarda da başarılı ile temsil eden Erdemirspor’un kaderi dünkü Olağan Genel Kurul’un ardından belli oldu.

Zonguldak ve Türk spor kamuoyunun merakla beklediği Olağan Genel Kurul dün, Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi. Kongrede verilen önerge ile yönetim kurulu üyesi sayısı 9’dan 5’ düşürüldü. Kongre öncesi yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları kongreye katılan üyelere önceden dağıtılması nedeniyle okunmadı. Genel kurul üyeleri yönetim ve denetim kurulu raporlarını ibra etti.
Kongrede divan kuruluna verilen bir önerge ile Erdemirspor Kulübü'nün tasfiye edilmesi için yeni yönetime yetki verilmesi istendi. Yapılan oylamada genel kurul üyeleri önergeyi kabul ederek yeni yönetime kulübü tasfiye etmeleri yönünde yetki verdi.
Erdemirspor Kulübü Yönetimi'ne seçilen ve kulüp başkanı olması beklenen Kaan Böke, "Erdemirspor Erkek Basketbol Takımımızı Beko Basketbol Ligi’nden çekme kararı aldık” dedi ve böylelikle Beko Basketbol Ligi’nde ilimizi temsil eden Erdemirspor’un kapatılması resmen olarak açıklanmış oldu.

HAKKINI DEVRETMESİ İHTİMALLER ARASINDA

Lige katılmayacağı resmi olarak açıklanan Erdemirspor’un yerine Türkiye Basketbol 2’inci Ligi’nde play-off yarı finalinde Trabzonspor'a elenen Yeşilgiresun Belediyespor’un Beko Basketbol Ligi’ne davet edilmesi bekleniyor. Diğer yandan Erdemirspor, ligde yer alma hakkını bir başka takımada satması ihtimaller arasında.

Eren ARSLANYILMAZ

 

Kaan Böke “Erkek Basketbol Takımımızı Beko Basketbol Ligi’nden çekme kararı aldık”