6 golün atıldığı müthiş 90 dakikada kazanan çıkmadı

EREĞLİ 90+4’TE YIKILDI

 6’ıncı Grubun 16’ıncı haftası heyecan kasırgasına sahne oldu. Şampiyonluğun iki güçlü adayının kozlarını paylaştığı zirve düellosunda kazanan çıkmadı.  6 gollü dev mücadelede Ereğli ile Bartın puanları paylaştı.

İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Ereğli, müthiş bir geri dönüşe imza atarak son dakikalara 3-2 öne girdi. 54.dakikada Aydın Çetin,  75 ve 90.dakikalarda Oruj Balashlı ile öne geçmesine rağmen son saniye golü eflatun-beyazlı takımı liderlikten etti.

 *********

Ereğli Belediyespor, Bartınspor  ile  oynadığı zirveyi yakından ilgilendiren maçta büyük bir şok yaşadı. 2-0 geriden geldiği maçın son dakikalarına 3-2 önde giren eflatun-beyazlı takım, son dakikada kalesinde gördüğü golle 1 puanla razı oldu.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 6’ıncı Grup’ta 16’ıncı haftaya lider giren Ereğli Belediyespor, en yakın takipçisi Bartınspor ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Geçtiğimiz hafta Türk Metal Kırıkkalespor’u 4-0 yenerek 30 puanla grupta liderliğe yükselen eflatun-beyazlı takım, final niteliği taşıyan maçta Bartınspor ile yenişemedi. Nefes kesen bir 90 dakikaya sahne olan zorlu mücadele 3-3 sona erdi.

 EREĞLİ, İLK YARI TÖKEZLEDİ

Son 8 maçını kazanarak müthiş bir seri yakalayan ve bunun neticesinde grubun zirvesine yerleşen Ereğli Belediyespor, maça tutuk başladı. Maça ısınma dahi ısınamadan golü kalesinde gören Ereğli Belediyespor, 7’inci dakikada Savaş Doğan’ın yaklaşık 30 metreden attığı golle 1-0 geriye düştü. Bu dakikadan sonra biraz toparlanan Ereğli, rakip kalede pozisyon bulsa da bunları gole çeviremedi. Mücadelenin 32’inci dakikasında ev sahibi Bartınspor penaltı kazandı. 34’te penaltıyı gole çeviren kaptan takımını 2-0 öne geçirdi.  Ereğli Belediyespor, ilk yarıyı 2-0 geride kapattı.

İKİNCİ YARI BAMBAŞKA EREĞLİ

İkinci yarı rüzgarı arkasına alan Ereğli Belediyespor, ardı ardına bulduğu pozisyonlarla Bartın kalesinde etkili oldu. Bu anlardan birinde penaltı kazanan Ereğli Belediyespor, 54’üncü dakikada Aydın Çetin’in penaltı golüyle skoru 2-1 yaptı. İlerleyen dakikalarda Bartın kalesini abluka altına alan Ereğli Belediyespor, neticesinde golü buldu. Eflatun-beyazlıların Azeri golcüsü Oruj Balashlı attığı golle skoru 2-2 yaptı. Beraberlikle yetinmediğini oynadığı futbolla gösteren Ereğli,  rakibinde 10 kişi kalmasıyla  son dakikalarda üstünlük golü için ataklarını sıkılaştırdı. Gol için yüklendiği anlarda sahneye çıkan Oruj Balashlı 90+1’inci dakikada takımını 3-2 öne geçirdi.

SON DAKİKA ŞOKU
2-0 geriden gelerek 3-2 öne geçen Ereğli Belediyespor, son dakikada yıkıldı. Dakikalar 90+4’ü gösterdiğinde oluşan karambolle Bartınspor, 3’üncü golü buldu. Son dakikaları nefes kesen karşılaşma 3-3 beraberlikle sona erdi.

Liderlikten oldu

Son dakikada yediği golle galibiyeti kaçıran Ereğli Belediyespor, çok önemli 2 puanın yanı sıra liderlikten de oldu. Ereğli ile Bartın’ın yenişemediği hafta Ankara deplasmanından galibiyetle dönen Kırşehir Belediyespor, 32 puanla liderliğe yükseldi. Ereğli Belediyespor 31 puanla 2’nci sırada haftayı kapattı.

 

***Azeri golcü Oruj, takımının 2 golüne imza atsa da puan kaybının engelleyemedi. Oruj Balashlı, toplamda 9 gole ulaştı