Ereğli büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak

 

 

Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Yelken İl Temsilcisi Metin Akman, Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’ı ziyaret etti.  Akman, Ereğli’de Yelken Türkiye Şampiyonası düzenleyeceklerini, Spor İl Müdürü Karayılmaz, Kozlu’da yelken sporunun daha profesyonelce yapılmasını sağlayacak projeyi hayata geçireceklerini söyledi

 

 

*******************

 

Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı ve Yelken İl Temsilcisi Metin Akman, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’ı ziyaret ederek  yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Akman,ev sahipliği yapacakları 15-17 Eylül’de Radyo Kontrollü Yelkenli Yat Sınıfı Türkiye şampiyonasına Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’ı davet etti. Karayılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kozlu’da ki gençlerin Ereğli’de ki gençler gibi yelken sporunu daha profesyonel şekilde yapılmaları için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“KOZLU’DA YELKEN SPOR’U PROFESYONEL HALE GELECEK”

 Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Kozlu’da ki gençlerin Ereğli’de ki gençler gibi yelken sporunu daha profesyonel şekilde yapılmaları için çalıştıklarını söyleyerek; “ Ereğli de bunun öncülüğünü yapıyor. Yelken İl Temsilcisi ve Ereğli İhtisas Kulübü yöneticisi olması sebebiyle bize ziyarette bulundular. Ereğli de ki çalışmalarımızla hakkında birlikte görüş alış verişinde bulunduk. Ayrıca Kozlu’da  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile ilgili bir projemizi de hayata geçirmek için çalışmalar yapıyoruz. Projemiz İzmir’de de yapıldı. Oradan inşaat sektöründen alarak burada uygulama yoluna gireceğiz. Projemiz kabul olduğu takdirde projenin yüzde yetmişini Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı üstelenecek. Yüzde otuzluk kısmını da Gençlik ve Spor Bakanlığı üstlenecek. Kozluda ki gençlerimizin Ereğli gibi daha profesyonel ve daha işler bir hale getireceğiz. Ben su ve yelken sporuna verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum ” dedi.

“BÜYÜK BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

 Yelken sporunun altın çağını yaşadığını söyleyen Metin Akman; “Müdürümüze yaptığım ziyarette yaptığım çalışmalarla ilgili paylaşımlarda bulundum. Yelken sporları olarak altın çağımızı yaşıyoruz. Yelken sporcuları yetiştirmek için hep beraber büyük emekler sarf ediyoruz. İnanıyorum ki aldığımız Ulusal başarılarla da sayın müdürümüzün desteği ile bunu taçlandırmış olacağız. 15-17 Eylül’de Ereğli’de radyo kontrollü yelkenli yat sınıfı Türkiye şampiyonası düzenleyeceğiz. Her sene burada bir organizasyon düzenliyoruz. Bu sene de böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Şuanda Karadeniz’in en fazla branşta faaliyet gösteren yelken tesisine sahibiz. Bununla gurur duyuyoruz. Karadeniz kulübüne de örnek oluyoruz. Katkılarından dolayı Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’a teşekkür ederim.”

Emre Can BAYRAM