Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası heyecanı başladı. 5 gün sürecek olan Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası 1. eleme turu, Karadeniz Ereğli Belediyespor, Zonguldak Gençlik Merkezispor maçıyla start aldı. Gol yağmurunun yaşandığı maçta Karadeniz Ereğli Belediyespor, Zonguldak Gençlik Merkezispor’u 20-0 mağlup etti.

 Batı Karadeniz grubunda, Ereğli Belediyespor, Zonguldak Gençlikspor, Düzce 81 İremspor, Kastamonu Gücüspor ve Ovacık Gençlikspor yer alıyor. Gruplarında ilk sırayı alan 25 takım, grup ikincileri arasında en iyi puan ve averaja sahip 7 takımla birlikte 2. eleme turunda yer almaya hak kazanacak.

Zonguldak’ın ev sahipliği ile Batı Karadeniz grubunun ilk maçında Zonguldak Gençlik Merkezispor ile Karadeniz Ereğli Belediyespor dün Fener sahasında karşı karşıya geldi. Tek devre lig usulüne göre 40’ar dakikadan oynan maçta Karadeniz Ereğli Belediyespor, Zonguldak Gençlik Merkezispor’u 20-0 gibi farklı bir skorla yendi. Karadeniz Ereğli Belediyespor’a galibiyeti getiren goller, Ece(13), Derya, Nazmiye, Funda(2) ve Ceren kaydetti. Ece Türkoğlu, attığı 13 golle galibiyetin mimarlarından oldu.  Türkiye Şampiyonası 1. Eleme tur maçları

Emre Can BAYRAM