16 yıldır profesyonel lig özlemi çeken Ereğli Belediyespor, bu hasreti, 2017-2018 sezonunda dindirmek istiyor. En son 2000-2001 sezonunda 3’üncü Ligde boy gösteren eflatun-beyazlı kulüp,  yeni sezonda büyük düşünüyor. Şampiyonluk hedefiyle önce güçlü bir yönetim oluşturan Ereğli Belediyespor’da yeni yönetim ilk hamlesini yaptı. Hoca konusunda elini çabuk tutmak isteyen Eflatun-beyazlı kulüp, Cahit Terzi hamlesinden sonra, Zonguldaklı futbolseverlerin yakından tanıdığı bir başka antrenör Raşit Çalık ile temas kurdu.  Zonguldaklı futbolseverlerin Kilimli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor’dan tanıdığı antrenör Raşit Çalık ile ilgilenen  Ereğli, hoca ile ön görüşme yaptı. Raşit Çalık’ın önceliğini Yomraspor’a verdiği, anlaşma sağlanamazsa Ereğli Belediyespor  ve başka takımlardan gelen teklifleri değerlendireceği öğrenildi.

KİLİMLİ’Yİ ŞAMPİYON YAPTI, KÖMÜRSPOR’DA KIL PAYI KAÇIRDI

2010-2011 sezonunda Kilimli Belediyespor ve 2012-2013 sezonunda Zonguldak Kömürspor’u çalıştıran Raşit Çalık, 3 sezondur Yomraspor’un başında bulunuyor. Kilimli Belediyespor’u şampiyon yaparak 3’üncü Lige taşıyan, Zonguldak Kömürspor ile 3’üncü Ligin kapısından dönen Raşit Çalık, 2014-2015 sezonunda Yomraspor’u da bölgesel Amatör Lig’de şampiyon yaptı. 2 sezondur da Trabzon takımı ile 3’üncü Ligde boy gösteren Çalık’ın Yomraspor ile sözleşmesi sona erdi.

Ereğli Belediyespor, geçtiğimiz sezon İsmail Yalçın’dan takımı devralan antrenör Ercan Yaman’a, takımın başına gelecek hocanın yanında görev vermesi bekleniyor. Yeni antrenörün kendi ekibiyle birlikte gelmesi halinde yönetim, Ercan hocaya, kulüp içerisinde farklı görev vermeyi düşünüyor.

Eren ARSLANYILMAZ