Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Okullar arası Gençler Türkiye Futbol Şampiyonası’nda Ereğli Merkez Anadolu Lisesi final vizesi aldı. Geçtiğimiz sezonu Türkiye Şampiyonu olarak tamamlayan Ereğli Merkez Anadolu Lisesi 2016-2017 sezonuna yarı finallerden start verdi.

Kocaeli Grup Merkezi’nde mücadele eden Ereğlili kızlar,   A Grubu’nda; Tokat Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi’ni (6-0) ve Bursa Yıldırım Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi (5-0) yenen kızlar, Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi ile 1-1 berabere kaldı. Bu maçı penaltılarla 4-1 kazanan kızlar,  A Grubu’nu  lider tamamladı.  Grup maçlarının tamamlanmasının ardından son 8’e kalacak takımların belli olacağı maçlar oynandı.

Çapraz eşleşme  sonucu ile B Grubu 2’ncisi İstanbul Sultanbeyli Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile karşılaşan temsilciniz, zorlu mücadeleyi Derya’nın dublesiyle 2-1 kazanarak adını finallere yazdırdı. Türkiye son 8 takım arasına kalan Ereğli Merkez Anadolu Lisesi, 12-16 Nisan tarihleri arasında Kırşehir’de düzenlenecek final müsabakalarında şampiyonluk için mücadele edecek.

Eren ARSLANYILMAZ