2013 Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası başladı. 10 Grup Merkezi’nde startı verilen şampiyonanın Zonguldak ayağında maçlar devam ediyor. Zonguldak Gençlik Merkezispor, Kdz. Ereğlispor, Amasya Eğitimspor ve Ovacık Gençlikspor’un yer aldığı Zonguldak Grup Merkezi’nde dün ikinci maçlar geride kaldı.

Kozlu Sahası’nın ev sahipliği yaptığı şampiyonada dün, derbi heyecanı yaşandı. İki Zonguldak temsilcisi Gençlik Merkezispor ile Kdz. Ereğlispor karşı karşıya geldi. İlk maçta farklı mağlup olan Zonguldak Gençlik Merkezispor, Ovacık Gençlikspor’u 2-0’la geçen Kdz. Ereğlispor’dan da farklı bir yenilgi aldı.

İlk yarısı 11-0 sona eren maçın ikinci yarısında da gol sağanağı devam etti. İkinci yarıda da rakibi karşısında 10 gol bulan Kdz. Ereğlispor, mücadeleden 21-0 farklı bir galibiyetle ayrıldı. Şampiyona’da 2’de 2 yapan eflatun-beyazlılar, bugün oynayacağı Amasya Eğitimspor maçını da kazandığı takdirde, üst tur biletini cebine koyacak.

Zonguldak’ın ve Ereğli’nin gururu milli futbolcu Erbru Topçu maça damga vurdu. Rakip fileleri tam 10 kez havalandıran Ebru, farklı galibiyette başrol oynadı. Ebru Topçu’nun yıldızlaştığı maçta, diğer goller, Berna (4), Nesrin (2), Melis (2) ve Zerrin’den (3) geldi.

Eren ARSLANYILMAZ