B Klasman hakemi Hakan Ergin, stat dışında okunan İstiklal Marşı için maçı durdurdu
HAKAN ERGİN’DEN ALKIŞLANACAK HAREKET

Süper Amatör Lige çıkacak 3’üncü takımın belirleneceği ekstra Play-Off finali rövanşında düdük çalan maçın hakemi Hakan Ergin, stat dışında çalınan istiklal marşına kayıtsız kalmadı. B Klasman hakemi Ergin’in maçı durdurmasıyla, futbolcular da istiklal marşını okuyarak saygı duruşuna geçti.
****************
Süper Amatör Lige terfi edecek 3’üncü ve son takımın belli olacağı ekstra Play-Off finali rövanşı Kepez Çaylıoğluspor ile ÇATES Işıkspor arasında oynandı. Ereğli Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nın ev sahipliği yaptığı ve ÇATES Işıkspor’un 2-1 kazanarak şampiyon olduğu maç sırasında karşılaşmanın hakeminden alkış alacak bir hareket geldi.
Mücadelenin 20'inci dakikasının oynandığı sırada, seçimi kazanan Halil Posbıyık’ın mazbata töreninde istiklal marşımız çaldı. Stat dışında okunan İstiklal Marşı'na kayıtsız kalmayan B Klasman hakemi Hakan Ergin maçı durdurdu. Ardından maçın hakemi Hakan Ergin, futbolcular ve tribünde ki seyircilerle beraber saygı duruşunda bulunarak istiklal marşını okudu. İstiklal marşının bitmesiyle maçın hakemi Hakan Ergini karşılaşmayı kaldığı yerden devam ettirdi.
Gerek sosyal yaşamında gerekse hakemlik kariyerinde sevilen ve saygı duyulan bir karaktere sahip olan Ergin'in yapmış olduğu bu anlamlı hareket, spor kamuoyunda takdirle karşılandı.

“İSTİKLAL MARŞI VE BAYRAĞIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERLER”
Zonguldaklı futbol hakemi Hakan Ergin, “Maçın 20 dakikasında müsabaka devam ederken bir istiklal marşı sesi duydum. İstiklal marşı okunurken elim birden düdüğe gitti ve maçı durdurdum. Oyuncularla beraber istiklal marşının okunduğu ve bayrağımızın olduğu yere gittik. İstiklal marşımızı okumaya başladık. İstiklal marşı bittikten sonra da maça devam ettik. 10 senedir futbol hakemliği yapıyorum ilk defa böyle bir şey başıma geldi. Benim yerimde diğer arkadaşlarım da olsa onlarda aynı hareketi yaparlardı. Müsabaka sonrasında da çok olumlu tepkiler aldım. İstiklal marşı ve bayrağımız bizim için çok önemli bir değerlerdir “ dedi.
Emre Can BAYRAM