Zonguldak’ın Türk futboluna kazandırdığı eski milli futbolcu Ergün Penbe, sürpriz bir şekilde Zonguldak Kömürspor’un idmanını ziyaret etti. Kırmızı-lacivertli takımın Teknik Direktörü Cahit Terzi ile birlikte 1990-1992 yılları arasında 2 sezon Kilimli Belediyespor forması giyen Ergün Penbe, moral amaçlı gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalar yaptı. Penbe, bir kulübün ayakta durabilmesi için ekonomisinin iyi olması gerektiğini söyleyerek, Zonguldak Kömürspor’a destek çağrısında bulundu.

“ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’U 1’İNCİ LİG’DE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Arkadaşlarının kendisine sürekli Zonguldak Kömürspor’un seyirci potansiyelinden bahsettiği söyleyen Ergün Penbe, “İstanbul’da inanılmaz derecede Zonguldak Kömürspor’dan bahsediliyor. Birçok arkadaşım beni arıyor. Çoğu 1’inci Lig’de böylesine seyirci potansiyelinin olmadığını söylüyorlar. Bu bana gerçekten gurur veriyor. Gururun yanında biraz üzüntü de veriyor. Zonguldak Kömürspor’u artık 1’inci Lig’de görmek istiyoruz. Onun içinde Zonguldak Kömürspor’a gönül veren Zonguldaklı işadamlarına,  bizlere kısacası herkese görev düşüyor. Bu işin ekonomik boyutu var. Kulüpler ayakta durabiliyorsa ekonomileri sayesinde. Bu bakımdan bende buradan seslenmek istiyorum. Artık herkesin taşın altına elini koyması lazım. Takımımızı sadece Zonguldak’ta yaşayanlar değil, dışarıda yaşayanlarda 1’inci ligde görmek istiyor. Bize bu konuda ne yapmak gerekiyorsa desteğe hazırız.  Ben takıma güveniyorum. Hocalara güveniyorum. Bu senede 2’nci Lig’e çıkacaktırlar” dedi.

Eski dostlar buluştu

24 yıl önce Kilimli Belediyespor forması giyen Ergün Penbe ve Cahit Terzi, bir araya geldi. Eski dostlar Zonguldak Kömürspor hakkında ayak üstü kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Kırmızı-lacivertli takımın teknik kadrosunda yer alan Birol Yılmaz,  Metin Nezor ve Basri Kocabaşoğlu Ergün ile hasret giderdi

Ergün öğrencilerle bir araya geldi

Galatasaray'ın eski milli yıldızı Ergün Penbe, Zonguldak’ta minik öğrencilere sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kozlu Alparslan Ortaokulu’nda minik öğrencilerle bir araya gelen Penbe, öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Penbe, genç sporculara tecrübelerinden ve Galatasaray’da yaşadığı başarılardan bahsetti. Sınıfta okulun spor takımlarında yer alan öğrencilerle gerçekleştirilen sohbetin ardından bahçeye çıkan Ergün Penbe, öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Türk futbolunun geriye gittiğini öne süren Penbe, "Türk futbolu maalesef biraz sıkıntılı.

Yaklaşık 2 senedir hocalık yapmıyorum. UEFA Pro-Lisansını aldıktan sonra biraz seçici davranıyorum. Çünkü bundan öncesi tercihlerimde biraz yanlışlıklar yaptım. Bunlardan ders çıkartıyorum. Şuanda çeşitli kanallarda yorumculuk yapıyorum ama bir kanalla anlaşmalı değilim. . Onun dışında Sözcü Gazetesinde Galatasaray maçlarını yazıyorum. Bir takım okul etkinliklerine katılyorum. Dağlara çıkıyorum. Biraz deşarz oluyorum.