Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı’nın ‘Şampiyon Sensin Projesi’ kapsamında düzenlediği 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ilkokul fiziksel etkinlik talimatı gereğince ilkokul öğrencilerine fiziksel faaliyet ve etkinlikler düzenleniyor. Yaklaşık 1 ayı aşkın süredir yapılan bu etkinler merkez olmak üzere ilçe ve beldelerle yüzlerce öğrenci ile buluştu.  Çocuklarda küçük yaştan itibaren sporu sevdirmek ve yetenekli sporcuların ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla yapılan bu faaliyetler kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor uzmanları ve antrenörleri dün, Fener İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Spor Uzmanı Gazel Güven, Antrenörler Ebru Akdeniz, Sema Sarsık, Fuat Yıldırım ve Cemil Aydoğdu yönetiminde Fener İlkokulu bahçesinde yapılan fiziksel etkinliklerde öğrenciler, çeşitli spor aktiviteleri yaptı. Oyunlar eşliğinde yapılan bu etkinliklerde minikler eğlenceli anlar yaşadı.

‘Şampiyon Sensin Projesi’ kapsamında minik öğrencilerle buluşan bu etkinlik aynı zamanda yetenek taraması olarak adlandırılıyor. Burada yapılan aktivitelerde başarılı dereceler elde eden öğrenciler, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce açılan yaz spor okullarına yönlendirilecek.

Tüm okullarda yapılan taramalar sonunda kendi yaş kategorisinde en iyi dereceleri yapan minikler, aynı zamanda 5 Haziran Çarşamba günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapılacak yarışma ile hünerlerini ortaya koyacak.