Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 2021 Türkiye Münazara Ligi’nin İl Finali Zonguldak Gençlik Merkezi’nde çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirildi.
Yarışmada jüri üyesi olarak Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Zeynep Durdu, İsmail Pamuk, Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Doç. Dr. Muhittin Turan ve Gençlik Lideri personelleri görev aldı.  
Dört ekipten oluşan gençlerin katıldığı yarışmada çekişmeli dakikalar yaşandı. Yarışmada Parlamenter Sistem Modeli’ne göre hükümet ve muhalefet kanatları yer aldı. Hükümet ve muhalefet kanatları, “Türk lirası model resimlerinin kamu toplumunun radikal olarak toplumsal cinsiyetin dengesizliğini teşvik ediyor.” konusunu ele alındı.
Yarışma sonucunda muhalefet kapanışta yer alan Feyyaz Öz ve Ali Ünal adlı öğrencilerden oluşan  ‘’Karaelmas’’ ekibi birinci oldu. Karaelmas ekibi elde ettiği birinciliğin ardından Bolu’da gerçekleşecek olan bölge finalinde Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı. 
Öte yandan, yarışmada dereceye giren ekiplerin yanı sıra jüri üyelerine plaket ve ödülleri Gençlik Merkezi Müdür Vekili Sinan İbrahimoğlu tarafından takdim edildi.