Zonguldaklı bayan atlet Melike Malkoç, yeni sezona fırtına gibi başlangıç yaptı

FIRTINA BAŞLANGIÇ

Başarılarla ve madalyalarla dolu 2016 yılını geride bırakan Melike Malkoç,  yeni sezona fırtına gibi başladı. Yeni yılın ilk salon dene yarışında piste çıkan Melike, 60 metrede 7,67’lik derecesiyle birinci oldu.  Bu başarısıyla dikkatleri çeken Melike, yıldızlar kategorisinde olmasına rağmen,  Slovakya’da düzenlenecek uluslar arası gençler salon yarışmalarına davet edildi.

 *******************

 Sezonu İstanbul’da  düzenlenen salon deneme müsabakalarında  açan Zonguldaklı sprinter atlet Melike Malkoç,  yeni yılın ilk yarışında kaldığı yerden devam etti. Geride bıraktığımız 2016 yılında önemli başarılar kazanarak göğsümüzü kabartan bayan atlet, sezona fırtına gibi başlangıç yaptı. Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu’nda düzenlenen ve   büyükler, gençler ve yıldızlarda 300’e yakın atletin mücadele ettiği sezonun ilk salon yarışmasında birinci gün piste çıkan Melike, rakiplerine nal toplattı. 60 metrede pistin tozunu atan milli atlet, 7,67 ile 1’inci oldu. Yıldız erkekler kategorisinde piste çıkan  Zonguldaklı sporcu Doğukan Kilcioğlu ise  60 metre engelde 8.71 koştu.

7 SALİSE İLE REKOR KAÇTI

İyi bir sezon başı hazırlığı geçiren Melike, çalışmalarının karşılığını daha ilk yarışta aldı. Antrenörü Utku Duman yönetiminde piste çıkan ve 7,67’lik derecesiyle birinci olan sprinter atlet,  7,60 olan yıldızlar ve gençler Türkiye rekorunu 7 salise ile kaçırdı.

MELİKE’YE MİLLİ DAVET

Yeni yılın ilk yarışında aldığı derece ile dikkat çeken Melike’nin bu başarısı Milli takım antrenörlerinin gözünden kaçmadı.  Türk atletizmin geleceği parlat sporcuları arasında yer alan Melike, uluslararası organizasyona davet edildi. Melike, 28 Ocak tarihinde Slovakya’da düzenlenecek uluslar arası gençler salon yarışmalarında ay-yıldızlı formayı giyecek.

 
Eren ARSLANYILMAZ

HARUN KENDİSİNİN İYİ DERECESİNİ YAPTI

Zonguldak’ın yetiştirdiği başarılı atlet Harun Akın,  gençlerde piste çıktı. Milli atlet,  sezonun ilk salon yarışmasında 60 metre engelde 8,12 koşarak en iyi derecesini yaptı.

 

***Doğukan Kilcioğlu, 60 metre engelde 8.71 koştu