23 Ağustos tarihinde Düzcespor ile  sezona merhaba diyecek Zonguldak Kömürspor’da hazırlıklar devam ediyor. Önceki gün hazırlık maçında Kastamonuspor’u tek golle yenen kırmızı-lacivertli takım 1 günlük izinin ardından dün akşam topbaşı yaptı. Çalışmalara yeniden başlayan Zonguldak Kömürspor’da Teknik Direktör Cahit Terzi, takımın son durumu hakkından bilgiler verdi.

“FORMA ARTIK ASLANIN AĞZINDA”

Terzi, bu sezon geniş bir kadro kurduklarını bunun da rekabet ortamını daha da güçlendireceğini böylelikle başarıyı yakalayacaklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;, “Geçen sezon kadromuzdaki ana arterlerde oynayan futbolcuları kadromuzda tuttuk. 13-14 oyuncuyu kadromuzda muhafaza ettik. Bu bizim için en büyük transferdi. Grubumuzda takip ettiğimiz iyi oyunculardan transferler yaptık. Yüzde 90-95 kadromuzu oluşturduk. Kadronun geniş olması bizi başarıyı getirecek. Evvelden yedek kulübesindeki oyuncuların rekabet anlamında takıma çok katkısı yoktu. Oynayan oyuncu daha rahat oluyor, sorumluluk alanda oluyordu almayanda. Şuan takımda herkes sorumluluk alıyor. Forma artık aslanın ağzında. İyi olan oynayacak, biz burada adaletli olacağız. Biz Zonguldak Kömürspor’un formasını kim en iyi şekilde taşıyacaksa biz mutlaka onu seçeceğiz. Şuan iki kadro çıkartacak oyuncumuz var. Gerçekten ikisini de çıkarsak birbirleri arasında çok fazla fark olmayacak. Lig uzun bir maraton, kupa maçlarını da düşünürsek 36-40 maça yakın oynayacağız.”

“RAKİPLER BİZİ İLGİLENDİRMİYOR”

Rakiplerin kendilerini çok fazla ilgilendirmediğini söyleyen Terzi,  “Rakipler bizi çok ilgilendirmiyor, ilk olarak kendimize bakacağız. Biz ekip olarak nasılız, eğer biz iyi olursak güçlü bir grupta bile iş yaparız. Zonguldak Kömürspor’un önemli olan ligi güzel bir başlangıç yapması, iyi bir kadro olduğunu göstermesi. Biz güçlü kuvvetli olursak hangi grup olursa olsun fark etmez. Bizim güçlü gruplarda da oynayabilecek kapasitemiz var. Nevşehir’de ikinci etap kamp çalışmaları yaptık. Kampta çocuklar güzel çalıştılar, 4 hazırlık maçı yaptık. Birlik beraberlik içerisinde, motivasyonları üst düzeye çıktı. Gelen oyuncularla eski oyuncular birbirlerini tanıma fırsatı oldu. Burada özelikle arkadaşlıkları gelişti.

“İYİ BAŞLARSAK LİGDE İYİ GİDECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Düzcespor maçıyla ilgili değerlendirme yapan Terzi, “Artık tüm takımların sahaları düzgün, herkes aynı şartlarda oynuyor. Hakemlerde iyi maçlar yönetiyor. Bundan sonra kuvvetli takımlar için içeresi dışarısı önemli değil. Dışarıda da puanlar alabiliyorsun, içeride de puanlar kaybedebiliyorsun. Düzce’de heyecanlı bir takım, amatörden yeni yükselen bir ekip. Onlar içinde heyecan var, bizim içinde galibiyetle başlamak çok iyi olacak. Centilmence hak eden takımın kazanmasını istiyoruz. İyi başlarsak ligde iyi gideceğimize inanıyorum” dedi.

 

Tarihi tribünün hafriyatı kalkıyor

 2012 yılında verilen çürük raporu nedeniyle geçtiğimiz temmuz ayında yıkımı başlayan 67 yıllık tarihi kapalı tribünde son aşamaya gelindi. Yüklenici firma tarafından 21 gün önce başlayan yıkım çalışmaları sona ererken, hafriyat kaldırma işlemi devam ediyor.  Hafriyat kaldırma işleminin büyük bir kısmı sona erdi.

Çalışmaların sona ermesinin ardından, kapalı tribünün olduğu alana soyunma odalarının getirilmesi planlanıyor.