Sinan Uzun’u elinden kaçıran Zonguldak Kömürspor, forvet Ekrem Sarıçam’ın işini yüzde 80 bitirdi

FORVET GELİYOR

Forvete takviye yapmayı planlayan Zonguldak Kömürspor, aradığı golcüyü buldu. Kırmızı-lacivertli takım, dış transfer çalışmaları kapsamında Tokatspor ile sözleşmesi sona eren  forvet Ekrem Sarıçam ile her konuda anlaştı. Kanatlarda da görev alan 30 yaşındaki futbolcu, bugün kente gelerek yönetimle masaya oturacak.

******

 

Zonguldak Kömürspor’da aranan forvet bulundu. Kırmızı-lacivertli takım, geçtiğimiz sezon 2’nci Lig takımı Tokatspor formayı giyen 30 yaşındaki futbolcunu ile anlaşma sağlandı. 

Sinan Uzun’da yaşanan sorun nedeniyle transferde izlediği yol haritasını değiştiren Kırmızı-lacivertli takım, forvet bölgesindeki boşluğu doldurmak üzere arayışlara başladı. Gidenlerin boşluğunu doldurmak üzere  kolları sıvayan Zonguldak Kömürspor, bu kapsamda rotasını Tokatspor’a  çevirdi. Geçtiğimiz sezon 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Tokatspor’da forma giyen Ekrem Sarıçam’ı transfer listesine alan yönetim, birkaç gün önce futbolcunun kendisiyle temasa geçti.  Kırmızı-lacivertli yönetimin  Tokatspor ile olan sözleşmesi Mayıs ayında sona eren 30 yaşındaki forvet ile yaptığı ön görüşme olumlu sonuçlandı.

BUGÜN GÖRÜŞME OLACAK

Zonguldak Kömürspor yönetimi kısa bir süre önce temasa geçtiği Ekrem Sarıçam ile yüzde 80 oranında anlaştı. Zonguldak Kömürspor, arada ufak pürüzlerin olması nedeniyle futbolcuyu kente davet etti. Bugün Zonguldak’a gelmesi beklenen Ekrem, kulüp binasında genel kaptan Hakan Hürfikir ile masaya oturacak. Ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından, forvet Ekrem Sarıçam, resmi sözleşmeye imza atacak.

Eren ARSLANYILMAZ

Yönetim,  transferde ufak pürüzleri ortadan kaldırmak  amacıyla futbolcuyu kente davet ederek bugün masaya oturacak

 

TOKAT’TA 4 GOLÜ VAR

Geçen sezon Tokatspor’da 20 maçın 15’inde ilk onbirde sahaya çıkan Ekrem Sarıçam, söz konusu bu maçlarda Bin 277 dakika süre aldı. Tokat’ta fazla forma şansı bulamayan forvet ve kanat oyuncusu,  4 gol kaydetti.

Profesyonel maç sayıları ve golleri

Zonguldak Kömürspor’un küçük pürüzler dışında anlaşma sağladığı forvet oyuncusu Ekrem Sarıçam 9  yıllık profesyonel kariyere sahip. Bu süreçte  3’üncü Lig’de 50,  2’nci Lig’de 122 maça çıkan Ekrem, formasını giydiği takımlarda 6 kez Ziraat Türkiye Kupası’nda görev yaptı.  3’üncü Lig’de 15 gol atan Ekrem Sarıçam, 2’nci Ligde 35 gol, Türkiye Kupası’nda ise 3 olmak üzere toplam 73 gol kaydetti.

15 YILLIK FUTBOL GEÇMİŞİ

 

15 YILDA 12 TAKIM

2002 yılında Ankara  Esnafspor ile  futbola başlayan Ekrem, 15 yıllık kariyere sahip.  6 yılı amatör, 9 yılı profesyonel futbol oynayan forvet oyuncusu,  2006 senesinde Ankara Demirspor’a transfer oldu. Ankara Demirspor’da profesyonel olan Ekrem,  2007 yılında Sincan Beledyespor’a transfer olarak amatöre dönüş yaptı. Sincan Belediyespor’da yakaladığı çıkışa 2’nci Lig takımı Keçiören’in dikkatini çeken Ekrem, 2009 yılında profesyonelliğe geçiş yaptı.  2 sezon Keçiören Sportif AŞ’de forma giyen Ekrem sırasıyla Balıkesirspor, Tokatspor, Fethiyespor, Alanyaspor, Hatayspor, İnegölspor, Bandırmaspor ve geçtiğimiz sezon ise Tokatspor forması giydi.