Zonguldak Kömürspor, Altay’ın 23 yaşındaki santraforu Hüsamettin Yener’in peşinde…

FORVETE GENÇ ADAY

İzmir’e çıkarma yapan Başkan Süleyman Caner ve Teknik Direktör Cahit Terzi’nin peşinde olduğu ismin,  1’inci Ligin yeni takımı Altay’ın genç golcüsü Hüsamettin Yener olduğu öğrenildi. Caner ve Terzi,  Altay yöneticileriyle yaptığı görüşmede oyuncunun kiralık transferi konusunda  büyük ölçüde anlaştı.

*****************

Zonguldak Kömürspor, transfer çalışmalarını sürdürüyor. İç ve dış transferde yoğun bir mesai harcayan ve şuana kadar 15 futbolcu ile kesin olarak anlaşan kırmızı-lacivertli takım, prensipte anlaştığı forvet Okan Eken’im transferini resmileştirmeye çok yakın. Kulübü Keçiörengücü ile bonservis sorununu çözen Zonguldak Kömürspor, Okan Eken ile aradaki ufak pürüzleri gidererek kısa bir süre sonra resmi imzaları attıracak.  Okan Eken ile prensipte anlaşan kırmızı-lacivertli takım, forvet hattını güçlendirmek amacıyla takviye çalışmalarını ihmal etmiyor. Okan Eken’e partner arayışına giren kırmızı-lacivertli takım, bu kapsamda çalışmalarında sona geldi.

ALTAY’DAN HÜSAMETTİN YENER GÜNDEMDE

Yeni sezon öncesi transfer çalışmaları kapsamında yoğun bir mesai harcayan Zonguldak Kömürspor’da  Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve Teknik Direktör Cahit Terzi’nin hangi futbolcu için İzmir’e çıkarma yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre forvet oyuncusu araştıran Başkan Caner ve Terzi,   1’inci Lig’e yükselen Altay’dan gündemine aldığı Hüsamettin Yener için siyah-beyazlı yönetimle masaya oturdu. Kısa bir süre önce İzmir’de bu futbolcu için görüşme yapan ikili,  oyuncunun kiralık transferi konusunda Altay yönetiminden olumlu cevap aldı.

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

ERZURUM’DA KAMPTA

 Zonguldak Kömürspor’un transferi için Altay yönetiminden söz aldığı 23 yaşındaki santrafor ve forvet oyuncusu Hüsamettin Yener, kulübüyle yeni sezona  Erzurum’da hazırlanıyor.  Yener’in 1’inci Lig ekibiyle  2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

 

ALTAY’DA YETİŞTİ

Zonguldak Kömürspor’un transfer listesinde yer ala 23 yaşındaki oyuncu, 2006 yılında futbola Altay’da başladı. Altay kulübü, 4 yıl boyunca çeşitli yaş gruplarında forma giyen genç yeteneği profesyonel kadrosuna dahil etti. 2010 yılında gerçekleşen bu transferin ardından performansıyla dikkat çeken  Hüsamettin, A takımda şans bulmaya başladı.

 

Tüm sezonlarda toplam 25 golü var

12 yıldır Altay bünyesinde bulunan forvet oyuncusu,  A takım formasını ilk olarak 2011-2012 sezonunda giydi. Türkiye Kupası’nda oynayan genç oyuncu, takip eden 2012-2013 sezonunda 5 maça çıktı. 2013-2014 sezonunda A takım ile 10 maça çıkan Hüsamettin, devam eden sezonlarda şans bulduğu maç sayısını giderek arttırdı.  2014-2015 sezonunda 25 maç, 2015-2016 sezonunda 27 maç, 2016-2017 sezonunda 30 maç ve 2017-2018 sezonunda 24 maçta forma giydi.  23 yaşında  forvet oyuncusu,  A takımda forma giydiği tüm sezonlarda toplam 25 gol kaydetti

 

Geçen sezon 4 gol kaydetti

Altay’ın şampiyonluğu ile sona eren 2017-2018 sezonunda siyah-beyazlı takımla 24 maça çıkan Hüsamettin, rakip fileleri 4 kez havalandırdı.  Bu gollerden birini ise Zonguldak Kömürspor’a karşı kaydeden genç oyuncu,  bu sezon oynanan 2 maçta da kırmızı-lacivertli takıma rakip oldu. Hüsamettin,  2015-2016 sezonunda iki takımın 3’üncü Ligde mücadele ettiği dönemde de her iki maçta kırmızı-lacivertli takıma karşı oynamıştı.  Söz konusu bu sezonda genç oyuncu her iki maçta temsilcimize gol attı.

 

12 YILDIR ALTAY FORMASI GİYİYOR

 

2015-2016 ve ayrıca 2017-2018 sezonlarında Altay  formasıyla Zonguldak Kömürspor’a karşı 4 maçta da forma giydi

 

 

 

Fikstür çekimi 17 Temmuz’da

Kısa bir süre önce yapılan kura ile grupları belli olan 2’nci Lig’de kısa bir süre sonra da fikstür heyecanı yaşanacak. 2018-2019 Sezonu Spor Toto 2’nci Lig’de fikstür  çekimi 17 Temmuz Salı günü yapılacak.   TFF'nin Riva'daki merkezinde yapılacak fikstür çekimi saat 15.30'da başlayacak.  Bilindiği üzere temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, Kırmızı Grup’ta mücadele edecek.