Attığı gollerle takımına hayat veren savunma oyuncusu Doğan Takıl ilginç bir istatistiğe imza attı. Kartepe maçında fileleri 2 kez sarsarak gol sayısını 5’ e yükselten savunmacı, başta kendi takımında olmak üzere forvetleri geride bıraktı.

 

**********

 

Bir savunma oyuncusu düşünün ki skora katkı bakımından takımını sırtlasın.  Hem defansif hem de ofansif roller üstlensin…  İşte Kozlu Belediyespor’da bir savunma oyuncusu var ki tüm bu özellikleriyle dikkat çekiyor.  Kim mi bu?  Tabiî ki son haftaların formda ismi 27 yaşındaki savunma oyuncusu Doğan Takıl…

Takıma geldiği günden itibaren önemli katkılar yapan Doğan, özellikle bu sezon attığı gollerle Kozlu Belediyespor’a hayat veriyor.

Sezonun 3’üncü haftasında Kilimli Belediyespor ile oynanan maçta tek golü atarak takımına 3 puan kazandıran Doğan, bununla sınırlı kalmayarak, 6’ncı haftadaki İnegöl Gençlergücüspor maçında da fileleri 2 kez havalandırdı ve Kozlu Belediyespor’u 2-1 galibiyete taşıyan isim oldu. Son olarak deplasmanda Kozlu Belediyespor’un üst sıralara tırmanma maçı olarak gördüğü maçta 2 gol atan Doğan, takımının Kartepe Suadiyespor’u 4-2 yenmesinde büyük katkı sağladı.

Takımının en skorer oyuncusu

5 golle Kozlu Belediyespor’un en skorer oyuncusu olan Doğan Takıl, kendi takımı başta olmak üzere forvet oyuncularını geride bıraktı. Yeşil-beyazlı forvet oyuncusu Fatih’in 3 gol attığı takımda, Cüneyt Aytürk’te3 golle bu oyuncuları takip etti.

Kariyer rekorunu kırdı

Doğan, Kartepe maçında ki 2 golüyle birlikte 5’e yükselttiği gol sayısıyla, Bölgesel Amatör Lig’deki kariyer rekorunu kırdı.  2010-2011 sezonunda Emirdağspor formasıyla 3 gol atyan Doğan, 2011-2012 sezonunda Ödemiş Belediyespor’da gol sevinci yaşamamıştı.

Geçtiğimiz sezon transfer olduğu Kozlu Belediyespor’da 24 maça çıkan Doğan, 4 golle takımına önemli katkı yapmıştı. Bu sezon ise daha 7’inci haftada 5 gole ulaşan Doğan’ın bu performansı spor damları tarafından tam not aldı.

 

Eren ARSLANYILMAZ

 

****Doğan forvetleri geride bıraktığı gibi 4 golü bulunan İnegöl Gençlergücüspor’u ekarte ederken,  5 golü bulunan Kartepe Suadiyespor kadar rakip fileleri havalandırdı.

 

 

Kozlu Belediyespor

Doğan Takıl: 5

Fatih Arslan: 3

Cüneyt Aytürk: 3

 

Zonguldak Kömürspor

Eren Üntürk: 4

Hüseyin Yılmaz: 2

Hüseyin Tunç: 2

 

Kilimli Belediyespor

Kaan Tan: 4

Ali Efsat: 1

Sezai Kaba: 1