Basın Sözücüsü Necat Uludüz, futbol şubesinin kapatılmasının söz konusu olmayacağını söyleyerek, böyle bir şey olduğunu takdirde ise yönetim olarak istifa edeceklerini söyledi. Zonguldak Belediyespor Basın Sözcüsü Necat Uludüz, ayrıca spor’a yönelik bir bütçenin aylardır Belediye Meclisinden geçiremediklerini ve Meclis üyelerinin bu konuda anlayış göstermelerini istedi.

“Kulüp kapatılmadan oyuncularımıza yapılan teklifler ahlaki değil”

Zonguldak Belediyespor Basın Sözcüsü Necat Uludüz, Kulüp kapatılmadan oyunculara yapılan tekliflerin ahlaki olmadığını söyleyerek, “Son günlerde Zonguldak’ta kamuoyunda Zonguldak Belediyespor’un Futbol Şubesinin kapatılacağını yönelik bir takım duyumlar var. Sözler söyleniyor. Allahsızca hiç böyle bir şey hayata geçmeden sporcularımıza çocuklarımıza bize bile söylemeden tekliflerde bulunuyorlar. Böyle bir şey ahlaki değil. Yani bir kulübün kapatılması ve bir branşın kapatılması kötü bir şey. Sizde takdir edersiniz ki bir kulübün ya da branşın kapatmasına kolay. Ama bir kulübü tekrar açmak çok zor.”

“Başkan Akdemir geldiğinde ikinci görüşmeyi yapacağız”

 Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’le ikinci görüşmenin yapılacağını ifade eden Uludüz, “Senelerdir hem kulüp başkanı olarak hem de yönetici olarak Zonguldak Belediyespor’a emek vermeye çalıştık. Burası bir belediye takımı. Buranın bir başkanı ve yönetimi var. Dolayısıyla bende bir yönetim kurulu üyesi olarak kulüp başkanımız Abdullah Bakır ile beraber Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde Başkanımız ikinci defa da görüşelim dedi. Ekonomik olarak sıkıntılarını söyledi.   Biz daha ikinci görüşmeyi daha hayata geçiremedik. Kendisi senelik izinde. Geldiğinde görüşeceğiz“dedi.

“Spor’a yönelik bütçeyi bir türlü Belediye Meclisinden geçiremiyoruz”

Zonguldak Belediyespor Basın Sözcüsü Necat Uludüz,  Belediye Meclissinden bir tülü spor’a yönelik bir bütçeyi geçirmediklerini söyleyerek, “Belediye Meclisinden Belediye bütçesinden pay alınmasıyla ilgili kararı bir türlü geçiremiyoruz. Yasa bunu çok açıkça belirtmiş. Yasa Ereğli Belediyesine Alaplı Belediyesine diğer belediyelere farklı Zonguldak Belediyesine farklı söylemiyor. Burada yasa çok açık. Belediye bütçesinin binde 12’si kadar Belediyespor’a katkı yapabilirsiniz diyor. Bu ne demektir. 2017 bütçesinin 80 trilyon olduğunu söylersek binde 12’si yaklaşık 850 bin lira gibi bir parayı bize aktarsınlar demiyoruz. Bize 10 bin lira gibi bir para aktarsınlar biz bütün futboldu, basketbolda, atletizm ve bilardo gibi hayata geçirebilirsiniz ”dedi.

“Belediyespor alt yapısından yetişen Cenk gibi birçok çocuğumuz üst liglerde forma giyiyor”

Zonguldak Belediyespor altyapısında yetişen ve şuan Almaya 2.Lig takımı S.T Paulide forma giyen Cenk Şahin gibi çocukların üst liglerde oynadığını ifade eden Uludüz, “ Biz bunlara rağmen 25 kuruş almadan Özkan hocamız sabah 8 akşam 8 sporcuları eğitti. Bunun karşılığında Yıldızlar ve Gençlerde Zonguldak şampiyonu olarak il dışında ilimizi temsil ettik. Şuanda bir tane sporcumuz Fenerbahçe Spor Kulübü ile görüştü. Sonra görüşme olumlu geçmeyince şuanda Telekom transferi gerçekleşmek üzere. Futbol’da birçok sporcumuz Cenk Şahin gibi üst liglerde forma giyiyor. Birçok çocuğumuzu da kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. “

“Başkan Muharrem Akdemir’in kulübü kapatmak gibi bir düşüncesi yok”

Zonguldak Belediyespor Basın Sözücüsü Necat Uludüz, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in kulübü kaptmak gibi bir düşüncesi olmadığını söyleyerek, “Belediye Meclisinde ki arkadaşların da duyarlı olmasını istiyoruz. Bu konu da dedikodular artınca Belediye Başkanımız Cevat beye konuyu ilettik. Chp Başkanvekili Mehmet Tunç Çelikle, Belediye Meclis Üyesi Cavit Zülfikar ile görüştük. Şuan Bodrum’da olan Gökhan Demir’le Belediye Başkanımızın da orada olduğunu ve kendisinin de bu konuyu görüşeceğini söyledi. Böyle bir şeyi kendisinin de rıza göstermeyeceğini söyledi. Şunu da söylemek istiyorum eğer biz sizden memnun değiliz yeni bir yönetim yapacağız derlerse de buyursunlar yapsınlar. Belediye Başkan yardımcılarından birini kulüp başkanı yapın yönetimi de siz belirleyin. Biz dışarıdan destek verelim. Şubeler yeter ki kapatılmasın.  Kapatırlarsa da bu yönetimde durmanın bir anlamı yok. Belediye Başkanımızın böyle bir düşüncesinin olmadığını düşünüyorum. “

Emre Can BAYRAM