Komşu ülke İran’dan Türkiye’ye göç eden 35 yaşındaki Zahra Solgi, futbolla yatıp, futbolla kalkıyor

FUTBOL TUTKUSU ZONGULDAK’A SIÇRADI

İran’da 15 yıl aktif olarak salon futbolu oynayan 35 yaşındaki Zahra Solgi,  futbol tutkusunu Zonguldak’ta da sürdürüyor.  Bazı özel nedenlerden dolayı ailesiyle birlikte göç ettiği Zonguldak’ta futbola devam etmek isteyen Solgi, Zonguldak’ı bayan futbol liginde temsil eden Gençlik Merkezispor ile idmanlara çıkıyor.

******************

İran'da Perspolis Bayanlar Salon 1.Lig takımında forma giyen 35 yaşında ki Zahra Solgi, eşi ve çocuğu ile birlikte bazı özel  nedenlerden dolayı Zonguldak'a yerleşmek zorunda kaldı. İran'da 15 yıl profesyonel anlamda salon futbolu oynamış  ve aynı zamanda hemşerilik yapmış Solgi, futbola olan tutkusundan vazgeçmedi. Ailesiyle birlikte bir süredir Zonguldak’ta ikamet eden Solgi, futbol sevgisini  Zonguldak'ta da sürdürdü.  Zonguldak'a yerleştikten sonra, boş zamanlarında çocuğu ile birlikte okul bahçelerinde top oynayan Zahra Solgi, komşularının yönlendirmesi sonucunda, Zonguldak Gençlik Merkezispor bayan futbol takımı antrenörü Selim Oral ile tanıştı. Yaklaşık 2 haftadır  Bayanlar 3’üncü Futbol Ligi’nde mücadele eden Zonguldak Gençlik Merkezispor bayan futbol takımı ile antrenmanlara çıkan Zahra Solgi, futbol bilgisinin yanı sıra  çabukluğu ve süratiyle dikkatleri üzerine çekti. Takıma çok çabuk ayak uyduran Solgi, takım arkadaşları tarafından da  sevilen bir isim haline geldi. Zonguldak Gençlik Merkezispor antrenörü Selim Oral, prosedürler hal olduğu takdirde gelecek sezon takımın kaptanı olarak sahada görev vermeyi düşünüyor.

"15 YIL PROFESYONEL ANLAMDA SALON FUTBOL OYNADIM"

Çocukluğundan beri futbola tutkusunun olduğunu söyleyen Zahra Solgi, "İran'da hemşerilik yapıyordum. Eşimde İran'da İngilizce öğretmenliği yapıyordu. 1 tane erkek çocuğumuz var. Burada eşim öğretmenlik yapamadığı için tesisatçılık yapıyor. Futbola olan tutkum çocukluğumdan beri vardı. Ailemin desteği ile İran'da 1.Lig Bayanlar Salon Perspolis takımda 15 yıl futbol oynadım" dedi.

"ZONGULDAK'IN FORMASINI GİYMEK İSTİYORUM"

Prosedürlerin hallolması halinde Zonguldak Gençlik Merkezispor formasını giymek istediğini söyleyen Solgi,"Zonguldak'a geldikten sonra çocuğumla birlikte boş zamanlarımda okul bahçesinde futbol oynuyordum. O sırada komşularım beni görüyordu. Komşularımın bir tanesi Zonguldak'ta profesyonel anlamda bayan futbol takımının olduğunu söyleyerek beni hocamız Selim Oral'a yönlendirdi. Hocamızla beraber 2 haftadır antrenmanlara çıkıyorum. Takımımız gerçekten çok iyi. Hepsi pırlanta gibi oyuncular. Hocamızda çok iyi. Eğer prosedürler olursa burada forma giymek istiyorum." Şeklinde konuştu.

 

Zonguldak Gençlik Merkezi Antrenörü  Solgi’yi işte bu kelimelerle tanıttı

 

"ÇABUK VE SÜRATLİ BİR OYUNCU"

Zonguldak Gençlik Merkezispor antrenörü Selim Oral, Zahra'nın iyi bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "2 haftadır takımla beraber antrenmanlara çıkıyor. Gerçekten iyi bir futbolcu. Kısa sürede takıma adepte oldu. İran'da 15 yıl profesyonel anlamda salon futbolu oynamış.Burada da onun katkılarını görüyoruz. Süratli ve çabuk bir oyuncu. Prosedürlerini şuan bilmiyorum. Ama araştırmalara başladım. Eğer prosedürler olursa takımda forma vermeyi düşünüyorum. Takımda kaptanlık görevi görecek bir oyuncu. Onun tecrübelerinden oyuncularımız faydalanabilir. Gelecek sezon inşallah kadromuzda olacak" dedi.

Emre Can BAYRAM

***İran’da 15 yıl salon futbolu oynayan Zahra Solgi, göç etmek zorunda kaldığı Zonguldak’ta her şeye rağmen futboldan vazgeçmedi. Çocuğuyla birlikte boş zamanlarını okul bahçelerinde futbol oynayan Solgi’nin yolu Zonguldak Gençlik Merkezispor bayan futbol takım antrenörü Selim Oral ile kesişti…