Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı İlkay Güner, Faal Futbol Hakemler Derneği Başkanı Nurettin Demir ve Gözlemci Saim Kürekçi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir’i ziyaret etti.  İl Hakem Kurulu Başkanı İlkay Güner, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir’i ziyaret etmekte ki amaçlarının futbolu daha iyi yerlere getirmek olduğunu vurguladı. Başkan Kemal Demir, taban birlikleri ile amatör spor’un kalkınması için görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyerek, “Bizim düşüncemiz Zonguldak’ta amatör spor’a hizmet etmek anlamında taban birliklerine vermiş olduğumuz sözleri tuttuk. Bundan sonra ki tek hedefim amatör evini kurup bütün taban birliklerini aynı çatı altında toplamaktır” dedi.

“Futbol için gerekeni yapacağız”

İl Hakem Kurulu Başkanı İlkay Güner, ziyarette ki amaçlarının futbol için gerekeni yapmak olduğunu ifade ederek,” Zonguldak Futbolunun ileri gelenleri, başta Amatör Spor Kulüpleri olmak üzere, İl tertip kurulununi, Saha komiserleri Derneğini ziyaret etmek istedik. İl Hakem Kurulu ve Faal Futbol Hakemler Derneği Başkanı Yönetim Kurulu Saim Kürek’le birlikte ziyaret etmek istedik. Bu ziyaretlerimizi gerçekleştirip fikir alışverişi yapmak için buradayız. İnşallah olumlu şeyler konuşup tartışacağız. İlimiz futbol hakkında gereken neyse yapmaya çalışacağız.

“Hedefim  Amatör evi kurmak”

Amatör Spor  Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, amatör spor’a hizmet etmek için görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyerek, “Yeni seçilen İl Hakem Kurulumuzun yeni seçilen yönetimine hayırlı olsun diyorum. Bizim gitmemiz gerekiyordu ama onların daha önceden sözü vardı.  O yüzden geldiler ve geldikleri için teşekkür ediyorum. 3 4 gün önce İl Temsilcimizin bir açıklaması vardı. Aynen onların düşüncelerine katılıyorum. Hakemler hak ve adalet neyse gördüklerini çalacaklar tabi ki doğrudur. Bütün suçları da hakemlere yıkmak ve maçı kaybettikten sonra hakemlere yüklenip senin yüzünden maç kaybettik demek doğru değil. Şimdi bizim toplantımızın gerekçesi taban birlikleri olarak bu düşüncüleri istişare edip paylaşıp daha iyi yerlere getirmektir. Bu ilk ve son olmayacak. Bizim düşüncemiz Zonguldak’ta amatör spor’a hizmet etmek anlamında taban birlikleri ki vermiş olduğumuz sözleri tuttuk. Bundan  sonra ki tek hedefim amatör evini kurum bütün taban birliklerini aynı çatı altında toplamaktır. Bunun da nedenleri daha önce size izah etmiştim. Çünkü çok dağınık bir şekildeyiz. Aralarımızda 3 km mesafe var. Bizlerle işi olan insanların artık nefretlik geliyor. Tabi bu amatör evi kurmak düşüncelerimiz içinde ama imza yetkisi olan arkadaşlarımızın da buna katkı sağlaması gerek. Bugün bir görüşme yapıp adımlarımızı atacağız ”dedi.

“U19 Yaş Üstü maçlarda polis bulundurulması gereklidir”

Faal Futbol Hakemler  Derneği Başkanı  Nurettin Demir, U19 yaş üstü maçlarda polis bulundurma zorunluluğunu olduğunu söyleyerek, “Başkanlarım gerekli açıklamayı yaptı. Liglerin başlamasından bugüne kadar 4 hafta geçti. Bakıyoruz biz iyi niyetli maçlara çıktık. Fakat karşı tarafta son günlerde artan olaylar var. İl Güvenlik Kurulunun almış olduğu karar nedeniyle de U19 üstü maçlarda polis bulundurulması gereklidir. Böyle bir karar alınmıştır. Şimdi biz taban birlikleri olarak. Bu konuyu masaya yatıracağız. Gerekli önlemleri çözümleri aramızda bulacağız” şeklinde konuştu.  

Emre Can BAYRAM