Okullar arası Gençler Futsal Türkiye Şampiyonası Zonguldak’ın ev sahipliğinde start almaya hazırlanıyor. 4 gün sürecek olan bu büyük organizasyonda 16 takım şampiyon olmak için ter dökecek. Şampiyon olan takımlar ise ülkemizi İsrail’de temsil etme vizesini alacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 14-18 Şubat tarihleri arasında Zonguldak’ın ev sahipliği ile Site Spor Salonu’nda Okullar arası Gençler Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Zonguldak’ın ev sahipliğinde start alacak olan Gençler Türkiye Şampiyonasına 12 ilden 16 takım katılacak. 224 sporcunun katılacağı müsabakalar tek devre lig usulüne göre oynanacak. Genç Erkeklerde ve Genç Kızlarda gruplarını 1’inci ve 2’inci sırada tamamlayan takımlar çapraz eleme usulü eşleşecekler. Çapraz elemlerde galip gelen takımlar final kaybedenler ise 3’üncülük ve 4’üncülük müsabakaları oynayacak.  4 gün sürecek olan Gençler Futsal şampiyonasında Zonguldaklılar futsal şölenine doyacak. Şampiyonanın teknik toplantısı ise yarın saat 17:00’da Dedeman  Otel’de yapılacak.

Erkeklerde ve Kızlarda gruplarını şampiyon tamamlayan takımlar ise 13-21 Mart tarihleri arasında İsrail/Rishanlezion kentinde yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak.

Genç Erkeklerde,

Muğla Özel Başarı Temel Lisesi, Antalya Atatürk Anadolu Lisesi, Kocaeli İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa İnegöl Spor Lisesi, Gaziantep Akkent Anadolu Lisesi, Sivas Ahmet Layık Spor Lisesi, Tokat Erbaa Merkez Anadolu Lisesi, Kayseri Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımları yer alacak.

Genç Kızlarda,

Bursa BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi, Bursa İnegöl Spor Lisesi, Konya Spor Lisesi, İstanbul Büyükçekmece Ruhi Sarıalp Spor Lisesi, İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erzurum Spor Lisesi, Giresun Spor Lisesi, Kocaeli Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi katılacak.

Emre Can BAYRAM