Fatih Terim’in ısrarla kadrosunda görmek istediği Zonguldaklı genç yetenek Cenk Şahin, şimdilerde İtalyan teknik adam Roberto Mancini’nin radarına girdi. Yardımcısı Attilio Lombardo’ya Ümit Milli Takımı’nın Avusturya ile oynadığı maçı izlettiren İtalyan hoca, Cenk’in transferi için ara transfer dönemini beklediği öğrenildi.

 

*******************

Zonguldak’ın milli gururu Cenk Şahin, Galatasaray’ın aklından bir tülü çıkmıyor. Sezon başında dönemin teknik direktörü Fatih Terim’in transfer listesine giren genç yetenek için sarı-kırmızılı takım, oyuncunun kulübü İstanbul Büyükşehir Belediyespor kapsını çalmıştı. Ancak Büyükşehir Belediyespor’un genç oyuncusunu vermek istememesi üzerine transferi askıya alınmıştı.

ROBERTO MANCİNİ’DE İSTİYOR

 Spor Toto Süper Lig’deki yabancı sınırlaması nedeniyle Türk ve gelecek vaat eden oyuncuları kadrosuna katmak isteyen Galatasaray, bu doğrultuda yetenek avına çıktı. Galatasaray Kulübü’nün geleceğin takımını kurması yönünde görev verdiği İtalyan teknik adam Roberto Mancini, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Zonguldaklı genç yeteneğine kancayı yaktı. Roberto Mancini, milli takımlar nedeniyle lige verilen arada yardımcıları Tugay Kerimoğlu, Attilio Lombardo ve Ivan Carminati’nin bu süreçte bazı karşılaşmaları seyretmesini istediği öğrenildi.

LOMBARDO’YA ÖZEL GÖREV

İtalya teknik adamın görev verdiği Lombardo  Avusturya’da Türkiye Ümit Milli Takımı’nı mercek altına aldı. Ümit Milli Takımı’nın Avusturya Ümit Milli Takımı’yla Viyana’da yaptığı maçı Franz Fürst Stadı’nda izleyen İtalyan hoca, sarı-kırmızılı takımın ilgilendiği genç yeteneklerden 18 yaşındaki Cenk Şahin’i çıplak gözle takip etti. Cenk Şahin’in yanı sıra

Sarı-kırmızılılar,  Kayserispor’dan Okay Yokuşlu, Medical Park Antalyaspor’dan Emrah Başsan, Standart Liege’den Alpaslan Aslan’ı izledi. Göz hapsine aldığı söz konusu bu oyuncular için Attilio Lombardo, Roberto Mancini’ye rapor sunacağı ve sarı-kırmızılı kulübün ara transfer döneminde taarruza geçeceği öğrenildi.

 

***Büyükşehir Belediyespor, milli arayı Beşiktaş ile hazırlık maçı yaparak değerlendirdi. Cenk Şahin’in de forma giydiği karşılaşmada siyah-beyazlı takım, mücadeleden 4-1 galip ayrıldı.