Zonguldak Kent merkezinde yerel gazete ve ulusal ajan temsilcilerin oluşturduğu Basın Futbol Ligi başladı. Ligin ilk hafta heyecanı önceki akşam Kozlu Danışlar Halı Saha Tesisleri’nde yaşandı.

Zonguldak’ta ilk kez organize edilen Basın Futbol Ligi’nde ilk hafta tamamlandı. Kent merkezinde günlük yayın yapan yerel gazete ve ulusal ajans karmalarının oluşturduğu takımlar sahaya çıktı. Ligin açılış maçı Halkın Sesispor ile Ajansspor arasında oynandı.  Halkın Sesispor sahaya Temel Kıral, Emre Can Bayram, Barış Doğan, Serhan Çınar, Eren Aşkar, Eren Arslanyılmaz ve Mustafa Özdemir ile çıktı. Ajanspor’da takımı Ahmet, Seçkin Kıraslan, Gürkay Gündoğan, Hamza Demir, Murat Küçük, Gökhan Yılmaz ve Erdinç Aksoy ile mücadele etti.

AJANSSPOR FARKA KOŞTU





Zonguldaklı futbol adamı Resul Kumaş’ın düdük çaldığı karşılaşmanın ilk yarısı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Ligin favori takımı olan Ajansspor, Halkın Sesispor karşısında zorlansa da ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. İkinci oyundan düşen Halkın Sesispor, Ajansspor’a 9-1 yenildi. Ajansspor’un golleri Erdinç Aksoy (3), Murat Küçük, Gökhan Yılmaz (2) ve Hamza Demir’den geldi. Halkın Sesispor’un tek sayısı kaptan Mustafa Özdemir’den geldi.

DEMİR MEDYA GALİBİYETLE BAŞLADI

Ligin ikinci maçında Demir Medyaspor ile Şafakspor karşılaştı. Demir Medyaspor, Şafakspor’u 10-3 yenerek lige galibiyetle başladı. Demir Medyaspor’a galibiyeti getiren golleri Ümit (5), Ferit (2), Yunus (2) Ender kaydetti. Şafakspor’un gollerini ise Şaban Yılmaz attı.

AJANSSPOR ZİRVEDE

5 takımın mücadele ettiği ligde bol gollü geçen ilk haftanın ardından Ajansspor zirveye kondu. 3 puanı bulunan Ajansspor,  3 puanlı bir başka takım Demir Medya’nın averajla önünde bulunuyor. Haftayı yenilgiyle kapatan Şafakspor, 3’üncü, Halkın Sesispor, 4’üncü sırada. İlk haftayı bay geçen Pusulaspor, puansız son sırada.

Eren ARSLANYILMAZ