Geleceğin atleti olarak görülen sporculara kampta Antrenör utku Duman eşlik ediyor

GELECEĞİN YILDIZLARI

Zonguldaklı Atletler Melike Malkoç ve Doğukan Kilcioğlu’nun katıldığı 2020 Olimpik Kampın’nda 1 hafta geride kaldı.

Zonguldaklı Atletler Melike Malkoç ve Doğukan Kilcioğlu’nun da davet edildiği 2020 Olimpik Kampı devam ediyor. Geçtiğimiz hafta  yapılan Turkcell 16 Yaş Altı A kategorisi Şampiyonasında ki  dereceleriyle kampa davet edilen başarılı atletler, ülkenin dört bir yanından katılan sporcularla çalışmalarını sürdürüyor.

2020 Tokyo Olimpiyatları’nı hedefleyen yeni altyapı projesi, Türkiye Atletizm Federasyonun geleceğini planladığı Turkcell sponsorluğunda ki 2020 Küçükler ve Yıldızlar Olimpiyat Hazırlık kampı, İstanbul’da 6 Şubat’a kadar devam edecek. 25 Ocak’ta başlayan kampa 34 ilden 152 sporcu ve 71 antrenör katılıyor.

Yüksek bir katılımın olduğu Olimpik kampında, Türkiye Yıldızlar ve 16 Yaş Salon Şampiyonası sonrasında belirlenen sporcular, milli takım antrenörleri nezaretinde çalışmalarını sürdürürken bir yandan da sporcuların antrenörlerine yönelik eğitim seminerlerine devam ediliyor. Kampta ki sporcuların performans ölçüm testleri de yapılarak gelecek planlaması veriler toplanıyor.

Bu arada İstanbul’da ki bir başka kamp da A Milli Takım’ın atlama ve sprint branşında ki sporcuları kapsıyor. İstanbul Gönen otelde 21 Şubata kadar devam edecek kampta, 84 sporcu, 34 antrenör yer alıyor.

Türkiye atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar kamp sorumlularından düzenli olarak çalışmaları hakkında bilgi alırken, İstanbul’da olduğu günlerde de sporcuları ziyaret etmeyi ihmal etmiyor.

Emre Can BAYRAM