Hollanda’da 14-19 Temmuz günlerinde düzenlenen 12’nci Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda ikinci kez milli formayı giyen Harun Akın, 110 metre engel final yarışında 14.17’lik derecesiyle 6’ncı oldu. Antrenörü Erol Emral, planladıkları bir yarışmada sezonun en iyi derecesi ile  hedeflerine ulaştıklarını belirterek,  Harun Akın’ın gelecek vadeden sporcu olduğunu söyledi.

 

*********************

 

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programına aldığı ve 14-19 Temmuz 2013 tarihleri arasında Hollanda’nın ev sahipliğinde 12’ncisi düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda milli takım adına mücadele eden Harun Akın, kariyerinde ikinci kez giydiği ay-yıldızlı forma ile final koşma başarısı gösterdi. Oyunların atletizm mücadelelerinde piste çıkan milli atlet, eleme serisinde 14.49’luk derecesiyle 3’üncü olarak finale kalmıştı.

 

Harun Akın, Türkiye Şampiyonaları’nda göstermiş olduğu başarılı performansıyla milli takım antrenörlerinin dikkatini çekmiş ve böylelikle Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Okullar arası Atletizm Şampiyonası’nda ilk kez ay-yıldızlı formayı sırtına geçirmişti. Harun Akın, Hollanda’da düzenlenen 12’nci Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda ikinci kez giydiği milli formayla finalde 14.17’lik derecesiyle 6’ıncı oldu.

EN İYİ DERECEYİ KOŞTU

Atletizm İl Temsilcisi ve aynı zamanda Harun Akın’ın antrenörü olan Erol Emral, sporcusu hakkında görüşlerini belirtti. Emral, bu sezon 12’nci Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nı planladıklarını söyleyerek, “Hollanda’da yapılan Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları planladığımız bir yarışmaydı. Harun Akın,  110 metre engelde en iyi derece ile 14.17 yaparak altıncılık elde etmiştir. Bizim hedeflediğimiz yarışmaydı. Harun Akın’ın en iyi derecesini koşması planlarımızı iyi yaptığımızın göstergesidir. Henüz 15 yaşında kendinden bir yaş büyüklerle yarıştı. Harun Akın ilerisi için umut vadeden bir sporcu.  16 yaşında olmamasına rağmen yıldızlarda yarıştı. Önümüzdeki yıllarda yıldız müsabakalarında hedefimiz şampiyonluktur. Aynı zamanda yine gençler rekoru bekliyoruz”

BALKAN ŞAMPİYONASI’NDA HEDEFİMİZ MADALYA

“ Bu yıl bizi en çok sevindiren olay; alınan madalyalardan ziyade yapılan derecelerdir. Harun Akın ile idmanlarımızda 14.25’i hedefliyorduk. Kendisi 14.17 koşarak yıldızlarda en iyi dereceyi çıkarmış oldu.  Bu yarışmada 96 doğumlu ve daha önce milli olmuş sporcular Harun Akın’ın arkasında kaldılar. Harun Akın yıldızlarda şuanda 1’inci adam… Nasip olursa önümüzdeki 3 Ağustos’ta Balkan Şampiyonası’nda mücadele edecek. Performansını üst düzeyde tutabilirse Edirne’nin ev sahipliğindeki yarışmada hedefimiz madalya. Benim ilk hedefim derecesinin daha aşağı düşmesidir.  Önümüzdeki yıllarda 14 saniyenin altında koşan ilk atlet olacaktır. Çek Cumhuriyetinde ilk kez ay-yıldızlı formayı giyen Harun Akın, Hollanda’da ikinci kez milli oldu. Çek Cumhuriyeti’nde yarışmada ve Hollanda’da yapılan yarışmada aynı zamanda bayrak yarışı da koştu. Bu dalda da milli takıma katkısı var.  Planladığımız ve tecrübe kazanmasını istediğimiz yarışmada hedefimiz olan finale yükselmeyi başardı. Netice olarak iyi bir sezon geçirdi ve Balkan Şampiyonası ile sezonu çok daha iyi noktalayacağına inanıyorum”

Eren ARSLANYILMAZ