Bölgesel Amatör Lig 11’inci Grup’ta sezonu Çekmeköy Belediyespor’a karşı aldığı 2-0’lık yenilgiyle kapatan Ereğli Belediyespor’da vedalaşma töreni düzenlendi. Her sezon sonu gerçekleşen geleneksel vedalaşma töreni, kulüp tesislerinde yapıldı.
Sezonun son maçı sonrası tesislerde bir araya gelen yönetim ve oyuncular birbirleriyle vedalaştı.  Kulüp 2. Başkanı Halil Bozkuş, Futbol Şube Sorumlusu Olcay Ural, Sayman Deniz Koca ve oyuncuların katıldığı toplantıda konuşan 2. Başkan Halil Bozkuş, tüm oyunculara ortaya koydukları mücadeleden dolayı teşekkür ederek, “Bir sezonun daha sonuna geldik. Gönül isterdi ki, Play-Off’lara kalalım. Hayırlısı böyleymiş. Ben Başkanımız Hüseyin Uysal ve yönetimimiz adına mücadelenizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

VASAT BİR SEZON
Üst üste 3’üncü sezonu geride bırakan Ereğli Belediyespor, vasat bir sezon geçirdi. Eflatun-beyazlı takım,  İsmail Yalçın ile başlayan ve Ercan Yaman ile sona eren 2016-2017 sezonunu 39 puanla 6’ncı sırada tamamladı.  Yeni bir yapılanmayla çoğu genç futbolculardan kurulan eflatun-beyazlı takım, gelecek sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.
2014-2015 sezonunda ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de boy gösteren Ereğli Belediyespor, o sezonu 31 puanla 8’inci sırada tamamlamıştı. İlk sezonu tecrübe sezonu olarak değerlendirdikten sonra 2’nci sezona iddialı giren Ereğli, sportif başarının gelmemesi nedeniyle 2015-2016 sezonunu 48 puanla 5’inci sırada tamamladı. 2016-2017 sezonunu 39 puanla 6’ncı sırada tamamlayan eflatun-beyazlı takım,  tüm bu sezonlarda baraj maçı oynamadan bir sonraki sezon Bölgesel Amatör Lige devam etti