Süper Amatör Ligin yeni takımı Gelikspor,  2017-2018 sezonuna fırtına gibi başladı. Yeni sezon öncesi transferde kadrosuna önemli futbolcuları katan Gelikspor,  Cumartesi günü ilk hafta mücadelesinde Ereğli takımı Bayatspor’u konuk etti. Gelik Sahası’nda oynanan karşılaşma ev sahibi Gelikspor’un net galibiyetiyle sona erdi.

İLK YARI GELİK KABUSU YAŞADI

Transferin şampiyonu Gelikspor, sezon sonu ipi göğüslemek için ilk hafta Bayatspor ile karşılaştı. Kurduğu iddialı kadro ile şampiyonluğun güçlü adayı olan Kilimli takımı, sahasındaki maça tutuk başladı. Üstelik dakikalar 41’i gösterdiğinde Gelikspor’dan Onur Köksal kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı. İlk yarı Gelikspor için tam anlamıyla kabus gibi geçti. Taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi.

İKİNCİ YARININ BAŞINDA KARŞILIKLI GOLLER VARDI

Gelikspor, ikinci yarıya eksik başlamasına rağmen tecrübeli kramponlarıyla fark yarattı. 10 kişi oynamasına rağmen, rakip kalede gol arayan mavi-beyazlı takım, nitekim golü buldu. Mücadele gol perdesini Mehmet Boz açtı. 54’üncü dakikada Gelikspor 1-0 öne geçti. Konuk takım Bayatspor, eksik oynayan  rakibi karşında beraberliği yakaladı. Dakikalar 64’ü gösterdiğinde Ümit’in golü Bayatspor’u galibiyet adına umutlandırdı.

BAYAT’IN GALİBİYET UMUDUNU GÖKHAN YIKTI

Ancak Bayatspor’un hayalini, Gökhan Zülfikaroğlu yıktı. 74’üncü dakikada sahne olan Gökhan, takımını yeniden öne geçirdi: (2-1) 10 kişi olmasına rağmen, pozisyonlara giren ev sahibi, 81’de Mehmet Boz, 88’de Gökhan Zülfikaroğlu’nun golleriyle mücadelede 3 farkla öne geçti: (4-1) kalan bölümlerde başka gol olmayınca karşılaşma Gelikspor’un 4-1 galibiyetiyle sona erdi.

Mehmet&Gökhan A.Ş

Gelikspor’da işler istenildiği gibi gitmediği dakikalarda sahneye çıkan Mehmet Boz ve Gökhan Zülfikaroğlu, takıma galibiyeti getirdi. İkili, maçta duble gol sevinci yaşayarak galibiyette pay sahibi oldu.

Demir, galibiyetle döndü

Uzun bir aradan sonra Gelikspor’u çalıştıran Erol Demir’in yeşil sahalara dönüşü galibiyetle oldu. Deneyimli antrenör, 90 dakika boyunca yerinde durmadı. Direktifleriyle oyuncularını sık sık uyaran Demir, hamleleriyle galibiyetin kilidini açtı.

Gol sevinçleriyle Babel ve Cenk’i hatırlattılar

Geliksporlu Mehmet Boz ve Uğur Akyüz, Beşiktaşlı ‘Babel-Cenk’i hatırlattı.  Mehmet Boz attığı golden sonra Uğur Akyüz ile birlikte  Beşiktaş’ın yıldız iki ismi Babel ve Cenk’in gol sevinin aynısını yaptı

SAHA: Gelik Sentetik

HAKEMLER: Eren Ferhat Çelik**, Uğur Ulupınar**, Oğuzhan Keçeci**

GELİKSPOR:  Kader**, Yasin***(Dk.87 Oktay), Berkem**(Dk.46 Emre**), Tolga***, Doğukan***, Özgür***, Uğurcan***, Onur**, Gökhan***, Uğur**(Dk.73 İhsan*), Mehmet***

BAYATSPOR: Altan*, Ferhat**, Efkan**, Bilal**(Dk.81 Oktay), Sinan**, Mustafa**, Osman**, Serhat**(Dk.55 Ümit**), Barış**, Servet**, Rıfat**

GOLLER: Dk. 54-81 Mehmet, Dk.76-88 Gökhan(Gelikspor), Dk.64 Ümit(Bayatspor)

KIRMIZI KART: Dk.41 Onur Köksal(Gelikspor)



Sezon çiçek ve çikolatalarla açıldı

Gelik Sahası’nda çiçeklerle açılan yeni sezon, Gökçebey Sahası’nda çikolatalarla start aldı

*****************

2017-2018 futbol sezonu Cumartesi günü çeşitli sahalarda oynanan 5 mücadele ile açıldı. Gelik Sahası’nda Cumartesi günü oynanan Gelikspor-Bayatspor maçı öncesi, Gelikspor yönetimi maçın hakemi Eren Ferhat Çelik ve yardımcı hakemler Uğur Ulupınar ve Oğuzhan Keçice’ye  çiçek takdim etti. Maçın fair play çerçevesi içinde geçmesi temennisinde bulunan Gelikspor yönetimi,  her sezon görmeye alışık olduğumuz bu görüntünün sezon sonuna kadar devam etmesi gerektiğini savundu.

Gelik Sahasında oynanan maç öncesi bu görüntüler yaşanırken, Gökçebey Sahası’nda ise alışılmışın dışında bir olay yaşandı. Gökçebeyspor ile Kozlu Belediyespor arasında oynanan maçın orta hakemi Osman Yılmaz, seremoni öncesinde tüm futbolculara çikolata ikram etti.

 

Emre Can BAYRAM